BEOGRAĐANI SE PONOVO NADMEĆU ZA NAJLEPŠI BALKON I LETNJU BAŠTU! 

Javno-komunalno preduzeće „Zelenilo Beograd“ najavilo je da od danas do 21. juna traju prijave za 21. po redu akciju „Za zeleniji Beograd“.

Podseća se da je cilj akcije razvijanje pozitivnog odnosa prema zelenilu i cveću kod građana, uz istovremenu motivaciju da ulepšaju svoje neposredno okruženje.

Kako se prijaviti

Svi zainteresovani građani za učešće u akciji se mogu prijaviti „Zelenilu Beograd“ na adresu Mali Kalemegdan br. 8 ili mejl adresu: info@zelenilo.rs, sa naznakom Za akciju „Za zeleniji Beograd“.

Izbor najlepših zelenih prostora, kao i prethodnih godina, biće u sedam kategorija – najlepša zelena površina oko stambene zgrade, najlepši balkon, najlepša zelena površina ispred poslovnih objekata.

Akcija predviđa i izbor najlepšeg školskog dvorišta, najlešeg zelenilla oko predškolske ustanove, najlepše uređenog zelenila ugostiteljskog objekta, odnosno letnje bašte, kao i najlepše okućnice.

Kako je navedeno, takmičenje se sprovodi u 10 centralnih opština (Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica), koje biraju po troje najboljih u svih sedam kategorija.

Osvajači prvih mesta, sa svih 10 centralnih opština, učestvuju u takmičenju koje će se održati na nivou grada.

Od ove godine kao novena je prvi konkurs za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, koji treba da na nivou odeljenske zajedice, tehnikom koja je njima prihvatljiva, nacrtaju ili naprave rad na temu „Za zeleniji Beograd“.

JKP Zelenilo-Beograd će sve pristigle radove objaviti na svom sajtu, a najbolji radovi biće nagrađani i korišćeni u medijskim objavama.

Izvor : Kurir.rs/Beta

Foto: Shutterstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *