BORBA ZA MEDALJE I OLIMPIJSKU NORMU

Takmičari iz 40 država do 23. juna se nadmeću u 4 discipline- plivanje, umetničko plivanje, skokovi u vodu i plivanje na otvorenim vodama.

Beograd je prvi put dobio ovako jedno veliko takmičenje Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima, 37. po redu, rekla je Snežana Žugić, predsednica Plivačkog saveza Srbije.

Ona je istakla da je samo takmičenje u plivanju poslednje kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u Parizu, a kako je rekla nama to mnogo znači.

Atmosfera je odlična, zadovoljni smo uslovima, lepo smo organizovali takmičenje u svakom smislu te reči imam jako dobar tim koji se bavi objektima, sportistima tako da za sada protiče sve u redu, precizirala je predsednica Plivačkog saveza Snežana Žugić.

Pre 51 godine Beograd je bio domaćin Svetskog prvenstva u vodenim sportovima, a 2026. biće domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu.

Takmičenja na Evropskom prvenstvu se organizuje na tri lokacije u glavnom gradu Srbije – u Sportsko-rekreativnom centru „25. maj – Milan Gale Muškatirović“, na Adi Ciganliji i u Sportskom centru „Košutnjak“.

Od srpskih plivača olimpijsku normu za sada ima samo Andrej Barna, kao i muška štafeta na 4×100 metara u sastavu Andrej Barna, Velimir Stjepanović, Nikola Aćin i Uroš Nikolić.

Foto : SHUTTERSTOCK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *