DETALJAN VODIČ! NA OVIM BEOGRADSKIM BAZENIMA MOŽETE NA NOĆNO KUPANJE

Pakleno leto, toplotni talas za toplotnim talasom naterali su Beograđane da slamku spasa potraže na beogradskim kupalištima, Lidu, Adi Ciganliji ili javnim bazenima. Zbog vrelih i sparnih noći određeni prestonički bazeni krcati su i noću, pošto su organizovana i noćna kupanja kako bi se ljudi rashladili.

Ova praksa noćnog kupanja na bazenima u Beogradu postoji više godina unazad, a pokazala se kao vrlo popularna i među mladima, roditeljima sa decom, ali i starijima. Tako su bazeni gotovo podjednako krcati i danju i noću! Za noćno kupanje ne važi posebna kartica za bazene koju izdaje Grad Beograd. Sa njom bazene možete besplatno da koristite od 12 do 19 časova.

Bazeni na Tašmajdanu

Gradski bazen Tašmajdan nalazi u centru Beograda osim što posetiocima nudi jutarnje i dnevno plivanje, svakog dana od 20.30 do 23. sata po ceni od 500 dinara moguće je noćno kupanje na ovom bazenu.

Na ovim bazenima postoje i bazeni prilagođeni maloj deci koji su takođe otvoreni za vreme noćnog kupanja, tako da su česti gosti čitave porodice sa decom.

Sportski centar Olimp

Letnja sezona na bazenima „Olimp“ na Zvezdari u Vjekoslava Kovača broj 11 počela je još od 16. juna, a pored dnevnog osveženja u bazenima građani i ovde mogu na noćno kupanje. Noćno kupanje je moguće svakog dana od 21 do 24 sata po ceni od 600 dinara.

Sportski centar „11 april“

Letnja sezona 2023. na otvorenim bazenima Sportskog rekreativnog centra „11 April“ počela je još 17. juna

Redovna cena dnevne ulaznice je 400 dinara po osobi, a bazeni rade svakog dana od 7 do 19 časova, kada vremenski uslovi to dozvole.

Osim toga, noćna kupanja organizovana su u terminu od 21 do 23 sata, ukoliko večernja temperatura bude preko 30 stepeni. Trenutno su noćna kupanja na ovom bazenu moguća samo u zatvorenom delu, i to od 21 do 23 sata po ceni od 500 dinara.

Prema saznanjima „Blica“ za sada se noćna kupanja organizuju samo na ova bazenima „11 april“, Tašmajdan i Olimp, dok bi ostali beogradski bazeni odluku o organizovanim noćnim kupanjima trebalo da donesu u narednim danima.

Spasioci na svakom koraku

Gradski bazeni nisu jedini koji imaju opciju noćnog kupanja, tu su i brojni privatni bazeni. Međutim, za razliku od njih kvalitet vode i bezbednost građana na državnim bazenima je veća.

Bazeni u Beogradu su dobro obezbeđeni i imaju spasioce koji se brinu za sigurnost svih kupača. A svi gradski beogradski bazeni imaju filtere koji neprekidno prečišćavaju vodu, a kvalitet same vode nadležni konstantno kontroliše.

Besplatno kupanje na beogradskim bazenima

Ove godine svi čije je prebivalište na teritoriji Beograda mogu besplatno da se kupaju na gradskim bazenima od 12 časova pa do kraja radnog vremena. Potrebno je samo izvaditi karticu za bazen.

To je moguće uraditi u zgradi bilo koje opštine u Beogradu, a potrebno je da dođete lično i pokažete ličnu kartu, i karticu dobijate na licu mesta!

Ukoliko maloletno dete želi da dobije svoju besplatnu karticu za korišćenje bazena, potrebno je da roditelj donese zdravstvenu knjižicu, i on će morati da izvadi karticu za dete.

Koje bazene ćete moći besplatno da posetite

Mogućnost besplatnog ulaska na bazene obuhvatiće:

 • Sportski centar „Tašmajdan“
 • Sportski centar „Olimp“
 • Sportski centar Voždovac
 • Sportsko rekreativni centar „11 april“ sportski centar Novi Beograd
 • Sportsko-rekreativno-poslovni centar „25. maj – Milan Gale Muškatirović“
 • Sportsko kulturni centar Obrenovac
 • Sportski Centar „Ljubomir Ivanović Gedža“ Mladenovac
 • Sportsko-rekreativni centar „Kolubara” Lazarevac
 • Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije

Ko ide bez kartice ovo su cene za ceo dan i pola dana

Ko ipak neće da vadi karticu za besplatno kupanje, odnosno želi da ide na bazen u onim terminima kada za kupanje mora da plati punu cenu moraće da izdvoji sledeću sumu za kupanje na gradskim bazenima:

 • Dnevna karta na otvorenim bazenima na Tašmajdanu je 500 dinara i važi od 10 do 19 sati. Tu je i karta od 400 dinara za poludnevno kupanje koje traje od 15 do 19 sati.
 • Dnevna karta na bazenima SC „Olimp“ je 500 dinara i važi od 10 do 19 sati, dok je 300 dinara karta za popodnevno kupanje kupanje od 17 do 19 sati. Takođe se može kupiti i karta za kupanje od 6 do 19 sati po ceni od 700 dinara.
 • Dnevna karta na bazenima SC „11 april“ je 400 dinara i važi od 10 do 19 sati, dok karta od 17 do 19 sati košta 200 dinara.
 • Dnevna karta na bazenima SC „25 maj“ je 500 dinara, a od 16 sati je 350 dinara, dok karta od 17 do 19 sati košta 200 dinara.
 • Na bazenima CKS Obrenovac prodaje se samo dnevna karta za kupanje od 10 do 19 sati po ceni od 210 dinara.
 • Karta za dnevno kupanje, od 11 do 19 sati na bazenima SC „Ljubomir Ivanović Gedža“ u Mladenovcu je 300 dinara, a cena poludnevne karte od 15 do 19 sati je 200 dinara.
 • Cena karte na za kupanje na bazenima SRC „Kolubara“ u Lazarevcu za kupanje od 10 do 19 sati je 200 dinara

Izvor : Espreso/ Blic

Foto : RINA, Profimedia, Mary Salen / Panthermedia / Profimedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *