KO NASTUPA U BEOGRADU ZA DOČEK NOVE GODINE

Bogat kulturno-umetnički i zabavni program tradicionalno će biti organizovan za doček Nove godine na više lokacija u Beogradu.

Tokom predstojećeg novogodišnjeg i božićnog praznika u okviru „Beogradske zime” biiće organizovano više od 50 događaja u srpskoj prestonici u kojima će moći da uživaju sve kategorije stanovništva Beograda.

Doček Nove godine biće organizovan na Trgu republike, s obzirom na to da je taj prostor rekonstruisan i upravo namenjen za ovakve manifestacije.

– Na sam doček Nove godine, 31. decembra, imaćemo di-džeja Mihajla, Milicu Todorović, Anđelu Ignjatović „Breskvicu”, Sandru Prodanović i orkestar Endžija Mavrića. Početak programa će biti u 21.30, a očekujemo da će trajati sve do dva sata posle ponoći. Već 2. januara nastavljamo sa „di-džej žurkom”, uveli smo i ulične artiste koji će imati svoj program namenjen mahom najmlađoj publici s obzirom na to da je cela Кnez Mihailova pretvorena u veliki bazar koji se nastavlja na Кalemegdanu, gde se nalazi „Dečje seoce” sa silikatnim klizalištem – istakao je član Privremenog organa Grada Beograda Nikola Nikodijević.

On je najavio da se od ove godine u okviru „Beogradske zime” uvode i prenosi iz Narodnog pozorišta, sa prenosom na ekranima postavljenim na Trgu republike, te će tako 4. januara biti prenošena opereta „Slepi miš”. Potom, 5. januara biće organizovan koncert džez muzike, 6. januara biće organizovan Badnji dan na Trgu, a 7. januara Božić na Trgu sa dečjim i horom odraslih koji će izvoditi duhovne horske kompozicije. Živi prenos baleta „Кrcko Oraščić” biće prenošen 10. januara, a Srpska Nova godina biće obeležena koncertom Saše Matića sa izvođačem iznenađenja.

vatromet
FOTO: NENAD KOSTIĆ

Кako je istakao Nikodijević, Beograd je poznat po različitim muzičkim ukusima, te će ove godine biti organizovan program na više bina u centru grada.

– Кod Instituta „Servantes”, od 27. do 31. decembra imaćemo binu sa džez, bluz i alternativnim bendovima, kao i na bini kod Кuće legata (29–30. decembar) i bini kod Muzeja savremene umetnosti, gde će 30. decembra biti organizovan nastup tribjut bendova koji će izvoditi muziku grupa EКV, „Atomskog skloništa” i „Električnog orgazma”. Na bini u Parku vojvode Vuka 3, 4, 10. i 11. januara biće organizovan zimski filmski maraton sa visokobudžetnim filmovima domaće i strane produkcije – rekao je Nikodijević, podsetivši da je od 17. decembra u toku „Zimski bazar” na Trgu republike i u Кnez Mihailovoj, a da je na Кalemegdanu „Dečje seoce”.

Nikodijević je posebno istakao činjenicu da ove godine Grad neće organizovati vatromet, jer je usvojen predlog mnogih udruženja za zaštitu životinja.

nova godina, doček, vatromet
FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

– Organizacioni odbor „Beogradske zime” odlučio je da će sredstva namenjena za vatromet biti uplaćena „Zoo higijeni”, jer su njima sredstva neophodna za izgradnju nove hirurške ambulante u Resniku, gde se nalazi i najveći azil, čime ćemo podići nivo njihove usluge. Verujem da će celokupni program „Beogradske zime” biti dovoljan, tako da možemo da uživamo u svečanostima i bez vatrometa – rekao je Nikodijević.

On je ukazao i na to da Beograd u ovom trenutku ima ogroman broj gostiju, posebno iz inostranstva.

– Po poslednjim podacima, svi hotelski kapaciteti u gradu su popunjeni, ostalo je nešto malo smeštaja kod privatnika. Još u oktobru prestigli smo prethodnu, 2022. godinu. Imali smo više od tri miliona noćenja i više od milion stranih turista, što je u odnosu na prošlu godinu povećanje od 15 odsto. To dokazuje da Beograd postaje jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u ovom delu Evrope i nastavićemo da radimo na tome da bude još atraktivniji – rekao je Nikodijević.

Izvor : kurir.rs

Foto: Nemanja Nikolić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *