NOVA LINIJA JAVNOG PREVOZA 610E

Ekspres linija javnog prevoza 610E počeće sa saobraćanjem od danas na relaciji Novi Beograd (Blok 70) preko Surčina do Jakova, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Gradska magistralna saobraćajnica Novi Beograd – Surčin na deonici od kružne raskrsnice sa Vojvođanskom ulicom, dr Ivana Ribara i saobraćajnicom T-6, do petlje „Surčin jug”, otvorena je 1. aprila 2023. godine. Saobraćajnica je projektovana za brzinu kretanja vozila od 80 kilometara na čas i od uspostavljanja saobraćaja predstavlja najkraću i najbržu veza ovog dela Beograda, posebno Zemuna, sa auto-putem „Miloš Veliki”, kao i opštine Surčina sa centrom grada.
Sekretarijat za javni prevoz je do sada razmatrao više različitih zahteva da se na relaciji između dve gradske opštine – Novi Beograd i Surčin uspostavi nova ekspres linija javnog gradskog prevoza, koja bi činila najbržu prevoznu uslugu na navedenoj relaciji. Upravo iz navedenih razloga, odlučeno je da nova linija koristiti na teritoriji opštine Surčin petlju „Surčin 1“ i preko prilaznog puta i Trga Zorana Đinđića saobraća do centra opštine, odakle nastavlja dalje sve do terminusa u Jakovu. Na navedeni način, korišćenje i presedanje na novu ekspres liniju biće omogućeno korisnicima iz svih delova Surčina, odnosno i iz pravca Progara, Petrovčića, Dobanovaca.
Na liniji će raditi tri vozila sa intervalom nailaska od 30 minuta.

Izvor : Beoinfo

Foto ; SHUTTERSTOCK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *