NOVI APARAT U GRADSKIM PREVOZIMA U BG

Novi sistem kupovine i naplate karata, počeo je u aprilu u Beogradu i zove se „Beograd +“. Karta se kupuje SMS porukom, sa tekstom na broj 9011. Onome ko je poslao SMS stiže povratna poruka sa potvrdom kupovine, koju će on onda pokazati kontrolorima.

Karte mogu da se kupe i u poslovnicama. Postoje vremenske, dnevne, mesečne i godišnje za tri zone, odnosno za zonu A, zonu B i ove dve zone obuhvaćene odnosno zonu C. Od 5. juna pripadnici Službe javnog reda i komunalne milicije zvanično su preuzeli kontrolu karata u prevozu glavnog grada i proveravaju karte putem veb aplikacije.

Na 10 prodajnih mesta možete da kupite kartu svaki dan od ponedeljka do petka sa radnim vremenom od 10 časova do 18 časova, a sada se pojavio i novi sistem kupovine. Na društvenim mrežama je objavljena fotografija aparata postavljenog u autobusu na liniji 23, gde postoji mogućnost da sami ukucate i kupite kartu.

Kako se vidi na aparatu imate mogućnost kupovine karte za zonu A, B i C, a može da se kupi vremenska karta koja traje 90 minuta i košta 50 dinara, dnevna karta koja košta 100, 120 ili 150 dinara u zavisnosti od zone. Kako se čini, građani će moći da karticom plate svoju kartu, koja će u papirnoj formi izaći iz aparata nakon kupovine.

Pogledajte fotografiju:

GSP

Izvor : Espreso/Mondo

Foto: Printscreen Youtube

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *