PADAJU CENE NEKRETNINA U BEOGRADU

Cene izdavanja stanovanaglo su skočile dolaskom Rusa i Ukrajinaca. Takođe su skočile i cene kad je u pitanju kupovina nekretnina.

Nema ko nije prognozirao kada će biti pad cena. Analitičari, prodavci, kupci, studenti… Maltene svi pomno prate situaciju ovih cena, ali izgleda da je pomeranje stranaca ka unutrašnjosti konačno dovelo do korigovanja cena. Gošća „Pulsa Srbije“ koja je obrazložila pad cena stanova je Davorka Tasić, stručnjak za nekretnine.

Cene su zaista niže u odnosu na prošlogodišnji bum, kada je bila navala stranih državljana. Tada smo imali situaciju da su i kirije naglo porasle. Međutim, deo stranaca se povukao iz Beograda ka unutrašnjosti, samim tim je došlo do praznih objekata. Kirije su u padu, mada i dalje nisu došle na onaj naš normalan nivo“, kazala je sagovornica.

Cene stanova na beogradskim opštinama i dalje su vrtoglavo visoke, ali prema rečima agenata za nekretnine, Surčin je lokacija u kojoj će ulaganje u nekretnine u budućnosti biti itekako isplativo. Trenutno se nekretnine na ovoj lokaciji mogu naći po povoljnim cenama. Zbog izgradnje i urbanističkih planova koji treba da se dese u toj prigradskoj opštini, u ne tako dalekoj budućnosti, cene bi mogle samo da skaču.

„U Surčinu mogu sada da se nađu povoljniji kvadrati“, kazao je Nikola Čobić iz agencije „City Expert“ i dodao da je to opština sa dobrom infrastrukturom, na kojoj se još dodatno radi, ali i sa dobrom povezanišću sa ostatkom Beograda.

Izvor : Espreso / Kurir

Foto : Printscreen/RTS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *