PEKARE U BEOGRADU TRAŽE RADNIKE I NUDE POČETNU PLATU OD 80.000

Na izlogu dve pekare u Beogradu osvanuo je vrlo upečatljiv oglas za posao. Obe traže radnika i nude platu koja je mnogima „zapala za oko“.

U prvom oglasu, istaknutom na vratima poznate pekare, otvorena su mesta za tri pozicije, a rang plata je 75.000 do 89.000 dinara.

U drugom oglasu piše: „Potrebna radnica, početna plata 80.000 dinara. Pekara na Voždovcu, u prvoj zoni (i po ranijem računanju)“.

Da se prijavimo, mirišemo i jedemo peciva„, komentari su prolaznika.

Mnogima se ovi oglasi čine primamljivim, pogotovo u odnosu na plate koje sami zarađuju. Sa druge strane, čini se da ti oglasi predugo stoje, te da zainteresovanih, ipak, nema.

Pekara, Pekar
foto: Godong / robertharding / Profimedia

– Ili ih oni često menjaju. Dve su mogućnosti. Dakle, jedna je da se radnici ne javljaju na oglas, a druga da im se nešto naknadno ne svidi ili da oni ne odgovaraju poslodavcima – kaže potpredsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije, Zoran Nikolić, dodajući da je moguće da prijavljeni kandidati ne ispunjavaju propisane uslove za tu poziciju.

Dalje ističe da je situacija, zapravo, višeslojna.

 Te plate govore i da pekarama dobro ide. Znači da kada ljudi biraju na šta će trošiti novac – uvek biraju hranu – kaže sagovornik i ističe sledeće:

„Moram da primetim da je poražavajuće da radnik koji obavlja prostije radne zadatke ima višu početnu platu od nastavnika i profesora u prosveti. Govorim o osnovnom i srednjem obrazovanju. To je poražavajuće za nas kao društvo“.

Komentariše i da je radnike pekare, zapravo, teško naći.

„Pazite, oni se bude u četiri ujutro, pa treba da se peče, na 300 stepeni…“, navodi pojedinosti koje u oglasu ne stoje, a koje, zapravo, verovatno objašnjavaju platu od 80.000 dinara.

Izvor : Espreso/Telegraf

Foto: Godong / robertharding / Profimedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *