POGLEDAJTE KAKO SU BEOGRAĐANKE IZGLEDALE PRE 100 GODINA

Moda je danas tema koja izaziva polemiku. Nema pravila, čini se da joj je sve dozvoljeno, a ako pogledamo fotografije iz nekih starijih vremena, jasno je koliko su se žene drugačije oblačile. Danas se rado ističu obline, atributi, a samo sitnica je dovoljna da stajling dobije opis „vulgaran“. Da li znate kako su Beograđanke nekada izgledale?

Društvenim mrežama kruži crno-bela fotrografija koju je objavio Instagram profil „crnobeli_beograd“, a koja je u mnogima probudila nostalgiju. Najveći utisak na korisnike ostavio je stajling koji je potpuno drugačiji u odnosu na današnje vreme. Elegancija je bila prisutna svakodnevno, a ne samo za svečane prilike.

https://www.instagram.com/p/CsyNh9eMc0U/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Tako se na fotografiji dveju žena sa ćerkama iz 1930. godine može videti svedenost i prefinjenost. Nosile su suknje ispod kolena, bele košulje i kapute elegantnog kroja. Pažljivo pravljene lokne virile su ispod šešira i beretke, dok su za obuću pretežno birale cipele sa niskom potpeticom. Veliku pažnju privukle su njihove ćerke.

Nosile su haljine sa belim kragnama, lakovane cipele i bele čarape, a pojedini svetski brendovi su ovu obuću vratili u svoje kolekcije danas i učinili je jednim od glavnih trendova. „Za mene je ovo super, elegantno, lepo za videti“, „Moja baka, identična slika“, „Dnevna garderoba plus šešir“, pisali su ljudi…

Izvor : Espreso / MONDO

Foto : Nebojša Mandić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *