SEDNICA SKUPŠTINE GRADA BOGRADA U UTORAK

Obezbeđena sredstva za besplatne vrtiće i udžbenike, ali i za nastavak investicija

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za utorak, 20. jun, u 10 časova, desetu sednicu Skupštine grada. Sednica će se održati u Velikoj sali Narodne skupštine Republike Srbije, ulaz iz Ulice kralja Milana 14.

Na dnevnom redu naći će se Predlog odluke o završnom računu budžeta Grada Beograda za 2022. godinu, Predlog odluke o izmenama Odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2023. godini, kao i Predlog odluke o izmenama Odluke o budžetu Grada Beograda za 2023. godinu.

Pred odbornicima će biti i Predlog odluke o dodeli udžbenika i udžbeničkih kompleta za učenike javnih osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Beograda za školsku 2023/2024. godinu, Predlog odluke o pravima deteta u oblasti finansijske podrške porodici sa decom na teritoriji grada Beograda, te Predlog odluke o pravu na naknadu troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice na teritoriji grada Beograda.

Na dnevnom redu gradskog parlamenta naći će se i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na program poslovanja za 2023. godinu javnih komunalnih preduzeća, Informacija o potrebi zaduživanja JKP-a „Beogradski vodovod i kanalizacija” uzimanjem kredita kod EBRD radi realizacije investicija vezanih za rekonstrukciju pogona za preradu vode „Jezero” i izgradnju tri nova objekta za preradu otpadne i tehnološke vode iz proizvodnih pogona „Makiš” i preradu mulja.

Odbornici će razmatrati i predloge izmena i dopuna planova detaljne regulacije i predloge odluka o izradi planova detaljne regulacije od značaja za razvoj grada.

Na dnevnom redu su i Predlog odluke o označavanju ulica i trgova na teritoriji grada Beograda, Predlog odluke o podizanju spomenika Tomi Zdravkoviću, Predlog druge izmene i dopune Programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2023. godinu, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o utvrđivanju kategorija korisnika koji plaćaju subvencionisanu cenu komunalnih usluga, Godišnji izveštaj za 2022. godinu o sprovedenim aktivnostima iz Akcionog plana upravljanja otpadom od građenja i rušenja u gradu Beogradu za 2022–2030. godinu, kao i Predlog odluke o uspostavljanju saradnje između Grada Beograda i Grada Dubaija.

Pred odbornicima su i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, Predlog odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva za obavljanje komunalne delatnosti prigradskog i lokalnog prevoza putnika na teritoriji grada, kao i Predlog odluke o izmeni Odluke o osnivanju javnog komunalnog preduzeća za izgradnju i obavljanje prevoza putnika metroom i razvoj gradske železnice u Beogradu.

Foto : Srđan Ilić, Nikola Tomić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *