SVE ĆE BITI GOTOVO DO MARTA 2024!

Grad Beograd je još krajem 2020. doneo odluku da ne kupuje više vozila na dizel već na komprimovani gas, hibridna ili električna vozila. I tada je već napravljen plan da se u narednih pet godina kupi 500 autobusa na gas.

Kao podrška ovom projektu potrebno je da budu izgrađene i gasne stanice.

Tokom 2022. godine tačnije u novembra mesecu nabavljeno je sto novih zglobnih autobusa na gas, čime je vozni park GSP-a poprilično obnovljen. Ono što je ostalo da se realizuje je rešavanje pitanja snabdevanja gorivom novih vozila.

Bilo je planirano da izgradnja gasne stanice u pogonu GSP– bude gotova do kraja marta ove godine. Izgradnja gasne stanice u objektu Gradskog saobraćajnog preduzeća na Karaburmi kasni jer nedostaju neke građevinske dozvole ali i imovina nije rešena što su propusti gradske vlasti, a da kasni i izvođač radova.

Očekuje se da je gasna stanica na Karaburmi za autobuse GSP-a s pogonom na gas, trebalo da bude završena u novembru prošle godine, a sada očekuje da će to biti do marta iduće godine.

Posao izgradnje gasne stanice preuzela je pančevačka firma „Bedem Energy Solution d.o.o“, a početno ulaganje iznosi 3,5 miliona evra.

Inače, podsećanja radi GSP trenutno puni gas na četiri stanice u prestonici. To su Cerak, Novi Banovci, Zmaj i Bogoslovija.

Izvor : Espreso / Promo

Foto: Grad Beograd

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *