TRI SAJMA U BEOGRADU

U okviru Beogradskih sajmova sporta, u organizaciji Sportskog saveza Beograda a pod pokroviteljstvom Grada Beograda, a preko Sekretarijata za sport i omladinu u toku novembra su održani sajmovi na Vračaru, Voždovcu i Rakovici.

Sajam u SC „Vračar“ je otvorio Dragi Lukić, član Veća u GO Vračar koji je prisutnoj deci, kao bivši učitelj dao savete o važnosti bavljenja sportom.

– Zdrava deca, zdrava mladost, zdravi đaci. Da bi bili najbolji đaci morate biti i sportisti. Redovno izvršavajte svoje obaveze i probajte što više sportova – poručio je Lukić.

Sajam su posetila deca OŠ „NH Siniša Nikolajević” i OŠ „Jovan Miodragović“.

Sajam u SRC „Rakovica“ je otvorio Aleksa Đorđević, šef Kancelarije za mlade GO Rakovica koji se deci obratio rečima da veruje da se među njima kriju budući šampioni i istakao da je Rakovica poznata po velikom broju uspešnih i realizovanih sportista.

BAŠS
FOTO: BAŠS

Sajmovi sporta

Osam rakovačkih osnovnih škola i 20 sportskih klubova je učestvovalo u programu Sajma a najbolje plasirani u aktivaciji „Mali olimpijac“ su ekipe OŠ „Kosta Abrašević“, OŠ „ 14. oktobar“ i OŠ „Ivo Andrić“.

A 15. u nizu Beogradskih sajmova sporta bio je Sajam na opštini Voždovac, u organizaciji Sportskog saveza Beograda uz suorganizaciju GO Voždovac, Sportskog saveza Voždovac.

Veliki broj školaraca pozdravio je naš proslavljeni sportista, reprezentativac Srbije u rvanju Aleksandar Maksimović. Deci je poželeo zanimljiv sportski dan i istakao značaj bavljenja sportom. Učešće je uzelo više stotina učenika sa teritorije opštine Voždovac.

Školarcima je najinteresantnija bila aktivacija „Mali olimpijac“ Olimpijskog komiteta Srbije.

Prvo mesto je zauzela ekipa OŠ „Veselin Masleša“, drugo OŠ“Vasa Čarapić“, a treće mesto ekipa OŠ „Janko Veselinović“. Sve tri ekipe su za svoje škole osvojile sportske rekvizite.

Izvor : Kurir sport

Foto: BAŠS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *