USVAJA SE NOVI ZAKON ZA NELEGALIZOVANE OBJEKTE

U planu je usvajanje novog zakona, prema kome će građani moći da uvedu struju u svoje kuće, iako one nisu legalizovane.

Menadžer Beograda Miroslav Čučković, najavio je novi zakon po kome će građani moći da uvedu struju u svoje kuće, iako one nisu legalizovane. Na jesen će biti predstavljen niz programa u koje će grad Beograd biti uključen, a godinama unazad postoji problem sa nelegalnim objektima koji nemaju osnovne priključke za struju i vodu.

„Širom Beograda postoje zgrade koje su dovršene, ali nisu naseljene. Ovaj zakon omogućava da dođete u opštinu i dobijete papir za priključak na struju i da taj priključak i dobijete u najkraćem mogućem roku. Ovo je prvi tip objekata“, rekao je Čučković.

On navodi postoji nekoliko tipova objekata koje će ovaj zakon uzeti u obzir.

„Druga grupa objekata su porodične kuće koje su u procesu ozakonjenja. Na Krnjači smo u završnoj fazi izrade kanalizacije što će omogućiti tu uslugu za hiljadu kuća. Treća grupa su naselja gde su napravljene porodične kućice, ali nisu naseljene jer nije bilo mogućnosti da se uvede struja“, objasnio je sagovornik i dodao da postoji zakonski rok za prijavu za priključak na struju, vodu i kanalizaciju.

„Zakonski rok za prijavu je od 15. septembra do 15. oktobra i može se podneti u svakoj opštini. Naše službe će izlaziti sa tehničkim mogućnostima. Važno je da ljudi u tih 30 dana dobiju potvrdu, da bi, kada prođe gasovod ili kanalizacija pored njihove kuće, mogli da se priključe“, objasnio je Čučković.

Izvor : Espreso/Mondo

Foto : Profimedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *