VRTIĆI BESPLATNI, ZA UDŽBENIKE PO 20.000! 

Usvojen je budžet Grada Beograda i sve što je gradonačelnik Aleksandar Šapić najavio kao predsednik privremenog organa pre izbora biće ispunjeno.

Kako je potvrđeno Kuriru iz gradske uprave, državni vrtići ostaju besplatni, a subvencije od 33.000 dinara mesečno, fiksno i bez umanjenja, opredeljene su za roditelje čija deca idu u privatna obdaništa.

Za sve osnovce i srednjoškolce u prvoj polovini septembra biće isplaćeno po 20.000 dinara iz budžeta grada, koji iznosi 173 milijarde dinara. Prijavljivanje je počelo 22. aprila i trajaće do kraja leta, odnosno do početka nove školske godine. Uz lične podatke roditelji ostavljaju i brojeve računa na koje će novac leći.

Naravno, novac ne mora nužno biti namenjen za kupovinu knjiga.

– S obzirom na to da sada postoji ogroman broj udžbenika u našem obrazovnom sistemu, bilo bi šteta da ponovo novac dajemo za nove. Dakle, dajemo priliku da se udžbenici razmene ili naslede – naveo je Šapić u aprilu, kada je i najavio ovu socijalnu meru.

Ilustracija
ILUSTRACIJAFOTO: SHUTTERSTOCK

Budžet Grada Beograda predviđa znatna sredstva za obrazovanje i dečju zaštitu, za šta je opredeljeno 45 milijardi dinara. Najavljena je i sanacija mnogih škola, poput Sportske gimnazije, Gimnazije u Mladenovcu, Tehničke škole i škole u Baćevcu. Grad nastavlja da finansira besplatne škole engleskog jezika za svu predškolsku decu.

Izvor – Kurir.rs

Autor: Mina Branković

ILUSTRACIJAFOTO: SHUTTERSTOCK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *