4 SRPSKA ŽESTOKA PIĆA NALAZE SE NA LISTI NAJBOLJIH NA SVETU

Ispijanje lokalnih pića najbolji je način za osvajanje simpatija stanovnika zemlje koju posetite, a kada biste pitali Srbe koja im je omiljena rakijaneki bi sigurno rekli šljivovica, drugi kajsijevača, a treći možda i „svaka“.

Prema podacima koje je objavila mreža “World of Statistics” (Svet statistike) četiri žestoka pića iz Srbije nalaze se na listi najboljih na svetu.

Viski
FOTO: PROFIMEDIA

Prvo i drugo mesto na listi najboljih žestokih pića zauzeli su čuveni škotski viskiji „Islay Scotch“ i „Speyside Scotch“ dok je treće mesto pripalo tradicionalnom filipinskom likeru od palme „Lambanog“.

Alkohol, Srbi, Piće, Alkoholizam, Alkoholičari, Pijanice

Dva najbolja srpska pića na ovoj listi su viljamovka i dunjevača koje su zauzele šestu i sedmu poziciju i iza sebe ostavile čuvena pića poput „Scotch Whisky“, „Gin“, „Irish Whiske“, „XO Cognac“ i mnoga druga.

https://x.com/stats_feed/status/1731725408209674324?s=20

Ali tu nije kraj, iako su korisnici društvene mreže „X“ negodovali i objašnjavali da je rakija univerzalan naziv za sva žestoka pića koja se prave od voća, ona je zauzela 24. poziciju. Dok je 28. mesto pripalo čuvenoj srpskoj šljivovici.

Izvor : Kurir.rs

Foto: Shutter/Veronika Kovalenko

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *