7.000 ili 2.500 DINARA?

Nakon što je na društvenim mrežama postala viralna objava jedne devojke o tome kako nalepnica za električni trotinet košta 7.000 dinara, te kako se zakazivanje termina naplaćuje 1.500 dinara, povelo se pitanje da li je novi pravilnik olakšao vozačima lakih električnih vozila život ili uneo novu konfuziju.

Podsetimo, prošlogodišnjim izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti sabraćaja predviđeno je, između ostalog, da vozači električnih trotineta do 15. juna ove godine moraju da imaju nalepnicu koju izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja, a koja se pribavlja na jednoj od 150 lokacija AMSS-a.

Lokacije su navedene na njihovom sajtu, kao i brojevi telefona. Potrebno je, navodi se, zakazati termin, zbog velikih gužvi.

„Sad je tu novi zakon da, ukoliko imaš trotinet i ako ga koristiš, treba da ga registruješ. Međutim, postoje lista mesta gde je moguće registrovati trotinete. Ja krenem redom, šta mi je najbliže, da zovem. Međutim, na prvih deset telefona koji su mi bili najbliže, niko se ne javlja. Dorćol, opština Stari Grad se javi na telefon i kažu da kod njih može da se registruje, s tim što moraš da uradiš obavezan tehnički pregled za trotinet koji košta 4.000 dinara. E sada, nije problem u 4.000 dinara, nije problem ni to što cela registracija košta 3.000 dinara, znači 7.000, što je 20 odsto cene trotineta. Nego je problem što uslov da treba da imaš određen tehnički pregled za trotinet ne stoji na zvaničnom sajtu“, rekla je ona.

Ova devojka tvrdi da je u njenom rodnom gradu Valjevu prvi slobodan termin za registraciju trotineta 2. jul.

Izvor : Espreso / N1

Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *