AKO ČUVATE STARE STVARI MOŽDA STE BOGATI, A DA TO NI NE ZNATE

Mnogi od nas teško se odriču starih stvari, a ako imamo podrume ili tavane, skloniji smo da ih sklanjamo sa strane, nego da ih zauvek bacimo.

Ako čuvate stare stvari i posedujete nešto od nabrojanog, možda u kući imate zlatni rudnik, a da to i ne znate.

Stare bočice parfema

Miris vaše mame možda ne vredi bogatstvo, ali staklena bočica u kojoj je došao možda vredi. Ako skupljate bočice parfema, možda među njima čuvate i pravu stvar koja bi vam mogla doneti ozbiljnu zaradu.

Mali kućni aparati

Stari toster koji ste sklonili iz vidokruga možda vredi celo bogatstvo. Nekoliko odabranih vintage tostera sada se mogu jako dobro prodati, a isto važi i za modele blendera iz sredine prošlog veka, pod uslovom da su potpuno restaurirani, piše Country Living, prenosi Poslovni dnevnik.

Gramofon

Ako ste u porodici imali stari gramofon, razmislite o njegovoj obnovi. Većina starinskih gramofona danas se može „utopiti“ za nekoliko stiotina evra, ali neki modeli vrede i više hiljada.

Stari alati

Stari alat za obradu drveta mogao bi raditi bolje od svog modernog ekvivalenta, što znači da vredi i više novca ako ga prodate. Određene testere, ručne bušilice i ključevi vrlo su traženi među kolekcionarima.

Vintage torbice

Ako je vaša mama prerasla svoj vintage Chanel, možda biste želeli da ga vratite na tržište. Dizajnerski stilovi torbica često dolaze i odlaze, što znači da se korišćene torbice mogu prodavati za više nego dvostruko od izvorne cene.

Stari časopisi

Kolekcionari ih nazivaju “efemerom”, neki časopisi koji su izlazili u ograničenim izdanjima danas se mogu prodati za stotine dolara.

Razmotrite važne detalje kao što su popularna kultura, istorijski događaji i datum izdavanja pre nego što ih prodate. Ako ste u nedoumici, uvek možete tražiti procenu.

Bacanje, Stvari, Nepotrebno, novine
FOTO: SHUTTERSTOCK

Muzički instrumenti

Odrastali ste uz muzičara? Njegov ili njen instrument mogao bi vredeti malo bogatstvo – pogotovo ako je bio deo porodice Fender. Mnogi Fender Stratocasteri iz 1960-ih prodaju se za gotovo 2.000 dolara ili više.

Nakit

Kada ste poslednji put pregledali maminu kutiju sa nakitom? Od broševa do privesaka, narukvica i minđuša, velike su šanse da postoji nekoliko lepih komada koje još uvek poseduje i retko nosi, a vrede hiljade.

Satovi

Ako vaši roditelji još uvijek imaju onaj stari otmeni zidni sat, razmislite o tome da ga odnesete na procenu. Antikviteti sa zaštitnim znakovima posebno su vredni kolekcionarima i često se prodaju u rasponu od hiljadu dolara.

Vintage naočale

Pripazite na stare naočare koje leže u fiokama noćnog ormarića. Modeli nekih robnih marki starijih od 25 godina danas bi mogli vredeti gotovo 1.000 dolara.

Božićni ukrasi

Znamo, pospremili ste božićne ukrase. Ali evo razloga da ih vratite! Neki starinski ukrasi i komadi ručno duvanog stakla kolekcionarima vrede stotine, ako ne i hiljade.

Izvor : Kurir.rs/Bizlife/Poslovni dnevnik

Foto: Michal Boubin / Alamy / Alamy / Profimedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *