CEO SVET PREKO OVE PLATFORME PRIMA I UPLAĆUJE NOVAC

PayPal je kompanija koja pruža usluge za plaćanje i primanje novca preko platforme na internet mreži dostupna u celom svetu. PayPal je danas najpoznatiji servis za transfer novca onlajn toliko da ga je, posle samo 4 godine njegovog osnivanja (1998), kupila najpoznatija trgovinska kompanija eBay za skoro 1,4 milijarde dolara.

Bitna stvar kod ovog servisa jeste da omogućuje korisniku obavljanje transakcije bez potrebe deljenja ličnih podataka (kao npr. broj bankarskog računa) sa primaocem. Još jedna prednost PayPal-a jeste lakoća u korišćenju ovog servisa i brzina transakcije, potrebno je za Paypal registraciju samo imati Email i platnu karticu otvorenu u banci koju ćeš da povežeš sa PayPal nalogom.

Kako napraviti PayPal nalog?

Korak 1: Izaberite tip naloga

Kako bi se otvorio PayPal nalog prva stvar koja treba da se uradi jeste da se uđe na glavni sajt PayPal-a i klikne na plavo dugme Sign Up For Free koje se nalazi na sredini, ili isto može na dugme Sign Up koje je u gornjem desnom uglu.

Korak 2: Izaberite nalog

Na sledećoj stranici ponuđene su opcije između dve vrste naloga: Business Account koji je namenjen kompanijama i preduzetnicima i Personal Account koji služi za internet kupovinu i ličnih transakcija. Pa, pre nego što se stisne na dugme Continue, obratite pažnju da je stavka Personal Account izabrana.

Kada se klikne Continue, sledeće što je na redu jeste popuna obrazaca sa ličnim podacima (redom: ime, prezime, Email, šifra, ponovljena šifra) i klikne se na plavo dugme Next.

Korak 3: Još informacija o sebi

Na sledećoj stranici takođe treba da se popune polja sa ličnim podacima. U drugo polje traže se da odabere jedna opcija između Driver’s License (broj vozačke dozvole), National ID (JMBG) ili Passport Number (broj pasoša), vi odaberite šta vama najviše odgovara. Obratite pažnju da je čekirano polje na kraju obrasca gde piše „I confirm that I have read, consent and agree to PayPal“.

Korak 4: Povezati platnu karticu sa PayPal nalogom

Dodavanje kreditne ili debitne kartice na vaš PayPal nalog ne samo da vam štedi vreme kada kupujete na mreži, već i štiti vaše finansijske informacije i kupovine od potencijalne prevare. Možete da povežete svoje kreditne ili debitne kartice kako biste odmah počeli da kupujete.

Korak 5: Potvrdite Vašu email adresu

Za kraj, pritisnite plavo dugme Agree and Create Account. Pre nego što se ide dalje, potrebno je da se potvrdi Email za registraciju radi sigurnosti PayPal naloga. Nakon toga uđite u vaše Email poštansko sanduče i otvorite mejl koji ste dobili od strane PayPal-a. Zatim dovoljno je da se klikne na plavo dugme Yes, this is my mail, zatim se unese šifra koju ste uneli pri kreiranju PayPal naloga u polje Password koje će se pojaviti, i klikne se na plavo dugme Confirm Email Address.

Korak 6: Potvrdite broj svog mobilnog telefona

Radi dodatne bezbednosti, možete izabrati da verifikujete svoj broj mobilnog telefona. To je to, PayPal nalog je kreiran.

Izvor : Espreso / MONDO

Foto : Printscreen/PayPal, Caiaimage/Paul Bradbury / Caia Image / Profimedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *