DA LI ĆE NAM POSKUPETI STRUJA OVE GODINE?

Netačni su i zlonamerni navodi da će ove godine doći do poskupljenja cena električne energije i gasa, napisala je ministarka Dubravka Đedović Handanović na svom Instagram nalogu dodajući da su takođe netačni i zlonamerni navodi da se odlažu poskupljenja zbog izbora i blage zime.

– Nije tako teško utvrditi da smo više puta još početkom novembra prošle godine, po okončanju revizije aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom, saopštili građanima da za 2024. godinu nisu planirana poskupljenja. Dakle, pre izbora i pre zime – kaže ministarka.

https://www.instagram.com/p/C39nDzCsZco/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

– Kada je reč o električnoj energiji, ove godine naglasak je i biće na restrukturiranju EPS-a, ali bez ikakvih naznaka za povećanjem cene kilovat-časa. Što je potvrđeno tokom poslednjih razgovora sa MMF-om u novembru prošle godine. Isto važi i za gas – bilo je pod znakom pitanja kako će se najavljena taksa za tranzit kroz Bugarsku odraziti eventualno na cenu, ali pošto taksa nije zaživela, nema nikakve potrebe da pričamo o povećanju cene gasa – istakla je Dubravka Đedović Handanović u svojoj objavi.

– Dakle, dragi građani – cene ostaju iste, među najnižim u Evropi“, naglasila je on i dodala „nastavljamo da radimo odgovorno na reformama energetskog sektora, a sve u interesu naših građana i privrede.“

Izvor : Espreso / Blic / Nada Matić / Prenela: A.P

Foto: Espreso

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *