DA LI ĆE PEČENJE POSKUPETI PRE ĐURĐEVDANA?

Pred nama su praznici – Prvi maj, Uskrs i Đurđevdan, pa samim tim došlo je i vreme da razmišljamo šta će se ove godine naći na našim trpezama.

Kilogram jagnjećeg pečenja je 2.900 dinara, dok je cena svinjskog mesa 2.500 dinara.

Predrag Marinković iz Parmenca kod Čačka rekao je da trenutno nije velika potražnja za pečenjem.

– Sada nije baš velika potražnja za pečenjem, jer je Prvi maj tokom posta, što nije čest slučaj, a i cena mesa je visoka. Trenutno je cena žive mere prasića i jagnjića 550-600 dinara. Znači izjednačile su se cene – kazao je pečenjar Marinković za Tv Prva i dodao:

pečenje
FOTO: RINA

– Nadamo se da će ta cena i za vreme praznika. Može da se desi da poskupi do 10 odsto, ali mislim da će se zadržati.

Inače, Marinković je otkrio i tajnu dobrog pečenja.

Meso, Pečenje
FOTO: SHUTTERSTOCK

– Tajna dobrog pečenja je tradicija koja je karakteristična za naše krajeve, koja datira preko 100 godina i peče se u pekarama, a ne na ražnju. Kad stavimo jedno ispečeno prase u auto mi osetimo miris. Ja kad stavim pečenje do Beograda imam želju da zaustavim auto i da od tog mirisa probam pečenje iako ga svaki dan radim. Taj miris, ukus i slast je specifična u tim pekarama – otkrio je Marinković.

Izvor : Kurir.rs/ Tv PrvaA. K.

Foto: RINA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *