DA LI ZAISTA VREDI RADITI KAO DOSTAVLJAČ HRANE U SRBIJI?

Na društvenoj mreži Reddit aktuelna je objava koja podstiče brojne rasprave, a odnosi se na zaradu dostavljača hrane u Srbiji. Jedan korisnik je napisao da su mu ponudili pratu preko 2.200 evra, pa se on pita da li je to realno jer, iako smatra Srbiju odličnom zemljom, ne zna ništa o prosečnim zaradama.

– Zdravo, ljudi, dobio sam ponudu za posao u Srbiji, međutim, pomalo sam skeptičan u vezi toga. Trenutno zarađujem 600-800 dolara mesečno, imam dva slobodna dana nedeljno i to je kancelarijski posao. U Srbiji mi nude 2.222 evra bruto plate, ali da odbijem do 1.000 evra za stan, rent-a-car, gorivo itd. Takođe, moram da radim 10 sati i 6 dana – objašnjava on.

Još navodi da su mu rekli da će kao dostavljač hrane dobiti neto platu dva puta mesečno i da je neto plata 1000 evra ako radi sa njihovim iznajmljenim automobilom. Sve mu deluje dobro te je radoznao da li je to zaista moguće.

– Sve što želim je da uštedim 500 evra svakog meseca i živim životom prosečnog građanina. Još jedna stvar je da nakon što sam tamo kupio svoj auto, mislim da mogu da biram svoje radno vreme. Šta mislite? Velika ljubav prema Srbiji. Odlično mesto za život – napisao je ovaj korisnik Reddita.

Is it worth working as a food delivery driver in Serbia
byu/Crazy_Basil8388 inserbia

Nizali su se razni komentari na njegovo pitanje, a mnogi mu savetuju da dobro proveri.

„Šta god da vam ponude, ja bih proverio. Svi detalji, posebno smeštaj, oporezivanje i smene. Postoji razlog zašto ne mogu da nađu lokalno stanovništvo da radi za njih u zemlji sa stopom nezaposlenosti od 9,6 odsto„, glasi jedan komentar na ovu objavu.

A drugi komentar je kratko glasio: „Jednostavno ne… 2222 evra plata? Sanjaj o tome!“

Izvor : Espreso / Blic / Prenela: J.N.

Foto: Profimedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *