DA LI ZANTE ŠTA SVE MOŽETE SA DALJINSKIM KLJUČEM ZA AUTO?

Vozači možda nisu svesni da privesci za daljinske ključeve za automobil imaju niz skrivenih funkcija. S kombinacijom dva dugmeta iskoristite jednu koja je idealna pomoć vozačima preko leta.

Jeste li se ikada zapitali čemu još služe dugmad na privescima za ključeve automobila?

O funkciji za otključavanje i zaključavanje verovatno ne razmišljate puno, ali tu je još jedna super funkcija – iznenadićete se šta radi.

Držanje dugmeta samo nekoliko sekundi omogućava lagano spuštanje svih prozora odjednom. Kad prestanete držati dugme, prozori će se prestati spuštati.

Ova je opcija super preko leta kad auto ‘zakuva’.

– Mnogi modeli automobila imaju ugrađenu skrivenu opciju unutar priveska za ključeve koja je nepoznata većini vozača. Stojeći ispred vozila, držite pritisnuto dugme za otključavanje na ključevima automobila i prozori će se početi lagano spuštati – izjavili su stručnjaci iz LeaseCara, piše the Daily Star.

– Ima i još par varijanti ove opcije. Ako nije samo držanje dugmeta za otključavanje, pokušajte jednom pritisnuti dirku za otključavanje, otpustiti je i zatim ponovno pritisnuti kako biste aktivirali ovu daljinsku opciju – predlažu oni.

Ovaj odličan mali trik mogao bi puno značiti ​​s ulaskom u tople mesece, kako biste pustili vrućinu iz auta pre nego uđete u njega, prenosi 24sata.hr.

automobil, kupovina automobila, polovni automobili, auto pijaca
FOTO: SHUTTERSTOCK

Ali, osim otvaranja, tu je i zatvaranje na sličan način.

– Držanjem dugmeta za otključavanje otvarate prozore na vašem automobilu, dok ih držanjem dugmeta za zaključavanje zatvarate – otkrili su stručnjaci za motore.

To je ujedno praktično ako ste neki od prozora ostavili otvoren, na izlasku, a ne želite više ulaziti u automobil – držanjem dirke za zaključavanje svi koji su otvoreni će se odmah početi zatvarati.

– Ovo je idealno tokom toplijih meseci kako biste izbegli ulazak ravno u vrući automobil. Ovaj trik funkcioniše na mnogo različitih modela i nije ograničen na jednog proizvođača. Sve što trebate da učinite je pritisnuti dirku za otključavanje na privesku za ključeve i prozori vašeg automobila će se početi spuštati dok stojite izvan vozila – tumači.

Ali, ne zaboravite zatvoriti prozore kad odlazite iz auta, setite se da su otvoreni prozori i na zadnjim vratima, piše the Daily Star.

Izvor : Kurir.rs/Krstarica/ Prenela S.Č.

Foto: Shutterstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *