DANAS POČINJE JESENJI RASPUST U SRBIJI

Za osnovce i srednjoškolce u Srbiji danas počinje mini-raspust, povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu. Đaci se vraćaju u klupe u ponedeljak, 13. novembra.

Školskim kalendarom je predviđeno da se đacima u Vojvodini prvo polugodište završava u petak, 22. decembra, a za ostale nedelju dana kasnije, 29. decembra. Prvi „radni dan“ u drugom polugodištu u vojvođanskim školama je 15. januar, u ostatku Srbije – 22. januar. Školska godina za osmake se završava 31. maja, a 14. juna za učenike od prvog do sedmog razreda.

Novi mini-odmor od 10 dana sa vikendom, učenici će imati od 29. aprila do 6. maja.

Za učenike od prvog do sedmog razreda letnji raspust počinje u ponedeljak, 17. juna. Školska godina za osmake se završava 31. maja, a 14. juna za učenike od prvog do sedmog razreda. Drugo polugodište za maturante gimnazija traje do 24. maja, a za učenike završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola do 31. maja. Svi ostali srednjoškolci sa nastavom završavaju 21. juna.

Sveti Sava i Vidovdan praznuju se radno, bez održavanja nastave, a Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu, Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu i Dan pobede su nastavni dani, izuzev kad padaju u nedelju.

U našoj zemlji važe dva školska kalendara – jedan donosi Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje i on se primenjuje u školama na teritoriji AP Vojvodina, a drugi utvrđuje Ministarstvo prosvete i on važi u ostatku Srbije.

Izvor : Kurir.rs/Novosti

Foto: Profimedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *