DEČIJI KAMPOVI OD 6 DANA KOŠTAJU KAO CELO LETOVANJE

Iako cela porodica jedva čeka početak letnjeg raspusta, roditelji mlađe dece se krajem juna nađu u novoj situaciji – kako čuvati decu tokom radnog vremena?

Da je neophodno ispuniti raspust, naročito tokom radne nedelje, prepoznale su skoro sve edukativne školice koje tokom godina nude različit vid edukacija. U ponudi su “mini” i celodnevni kampovi u trajanju od pet dana, kao i kampovi na najpopularnijim izletištima i planinama širom zemlje. Takođe, sve češće razne školice organizuju dečija letovanja.

Letnji kampovi pružaju deci priliku da tokom školskog raspusta iskuse nešto novo, razviju nove veštine i steknu prijatelje. Roditeljima, pak, pružaju kvalitetno čuvanje dece u periodu kada se ne ide u školu i nema produženog boravka.

Priroda, Kampovanje
FOTO: PROFIMEDIJA

U Srbiji su letnji kampovi sve popularniji i nude raznovrsne programe koji su prilagođeni različitim uzrastima i interesovanjima.

Među popularne spada Moj super raspust koji kampove organizuje na Goču u trajanju od šest dana – pet noćenja na bazi punog pansiona po ceni od 335 evra. Super kamp organizuje letnje ekskurzije u trajanju od sedam dana i šest noćenja, širom Srbije – na Kopaoniku, Bukulji, Divčibarama, Goču, Zlatiboru, Lepenskom viru, Zlataru, Kopaoniku, Rudniku, ali i letovanja za decu u Grčkoj. Cene ovih kampova kreću se od 299 evra pa naviše. Kamp koji se organizuje u Grčkoj košta 499 evra.

Međutim, pored ovih najpoznatijih kampova koji se organizuju tokom letnjih i zimskih raspusta, poslednjih godina većina edukativnih centara za decu radi isto – organizuje radionice tokom radne nedelje u prostorima u kojima inače drže edukacije.

Jedna od njih je i Logiscool koja organizuje letnje kampove na teme: Roblox Studio, Lego robotika, Mincraft misija, video produkcija i Android aplikacije.

Kako kaže koordinatorka ove školice, ideja je da se deca angažuju i na jedan zanimljiv način provedu svoj raspust, kao i da se roditeljima olakša da tokom radne nedelje ne brinu o tome gde su deca i kako provode vreme.

tinejdžeri, pubertet
FOTO: SHUTTERSTOCK

– Kampovi će se održavati tokom celog leta, a u ponudi imamo celodnevne i poludnevne kampove. Poludnevni traju do 13 časova i deca tokom njih imaju neku od radionica. Kada su celodnevni kampovi u pitanju, za vreme njihovog trajanja imamo radionicu, ručak, nakon čega dolazi učiteljica i sa decom provodi kvalitetno vreme. Roditeljima i te kako znači to što mogu da ostave dete u kampu tokom radnog vremena – ističe koordinatorka.

Cena ovih kampova je 190 evra.

Škole jezika, poput Equilibrio, nude dvonedeljne kampove – školice jezika za đake od I do VIII razreda osnovnih škola, po ceni od 349 evra.

Dečiji inovacioni centar, takođe, tokom letnjih raspusta nudi petodnevne kampove tokom kojih deca imaju radionice iz robotike i programiranja, ali i izlete u prirodi, kao i posete muzejima, po ceni od 240 evra.

Većina školica prepoznala je potencijal (i uspela da ga unovči) u radionicama koje se održavaju tokom raspusta, naročito u velikim gradovima poput Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša, gde veliki broj roditelja ne može da računa na pomoć u čuvanju dece.

Izvor – BiznisKurir/Biznis.rs

Foto: Shutterstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *