DO KOJIH DESTINACIJA SU SRBI NAJVIŠE LETELI U MARTU? 

Er Srbija” je prošlog meseca prevezla 271.102 putnika, što je povećanje od 15 odsto u poređenju sa istim mesecom prošle godine, saopštili su iz ove kompanije. U istom periodu je obavljnjno 3.018 letova što je za osam odsto više nego više nego u martu 2023. godine. Ovo je, kako se navodi u saopštenju, najbolji martovski rezultat „Er Srbije” od 2013. godine, od kada kompanija posluje pod sadašnjim imenom.

– Prvi kvartal 2024. godine bio je uspešan za nas. Tokom prva tri meseca prevezli smo preko 750.000 putnika, odnosno 110.000 putnika više nego u istom kvartalu prethodne godine. Pored toga, obavili smo 16 odsto više letova u poređenju sa brojem letova u prva tri meseca 2023. godine. Očekujemo da ćemo uskoro prevesti milionitog putnika u 2024. godini. Poređenja radi, taj broj putnika u 2023. godini zabeležen je tek 8. maja, saopštavaju iz nacionalne avikompanije.

Er Srbija
Er Srbijafoto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI, Ilustracija

Kako je izjavio Jirži Marek, generalni direktor ove kompanije, dobri rezultati motivišu da tokom letnje sezone, koja je u avijaciji počela 31. marta, putnicima pruže još više mogućnosti i bolje korisničko iskustvo.

Najpopularnije destinacije u mreži „Er Srbije”, prošlog meseca, kada je reč o Zapadnoj Evropi, bile su Cirih, Pariz, Rim, Amsterdam, Milano i Beč. U regionu to su Podgorica, Tivat i Ljubljana, dok su u široj evromediteranskoj zoni najtraženiji letovi bili do Atine, Barselone i Istanbula.

Izvor : Espreso / Politika,Jelica Antelj / Prenela M.L.

Foto: Nebojša Mandić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *