EVO KAKO DA POTROŠITE MANJE PARA KAD IDETE U KUPOVINU

Sa početkom rata u Ukrajini eskalirala je globalna kriza koja se prenela i na Srbiju kada je došlo do poskupljenja i hrane i svih potrepština koje gotovo svakodnevno kupujemo.

Mnogi poštrošači su šokirani cenama pojedinih artikla, a gotovo svakodnevno se na društvenim mrežama polamiše o ceni toalet papira, mesa, jaja, voća i povrća, što je prema rečima pojedinih stručnjaka dostigla maksimum.

Naime, toalet papir se može kupiti u marketima po ceni od 350 do čak 1.200 dinara za pojedina pakovanja od 10 rolni. S druge strane za cenom papira ne zaostaje ni cena ubrusa te se on može naći između 140 i 600 dinara.

Svinjetina je čak skuplja od junetine i košta i do 1.000 dinara po kilogramu u nekim marketima.

S obzirom na to da se gotovo svakodnevno priča o cenama, jedna žena iz Srbije je na Reditu ostavila savet kako možemo da kupujemo svakog dana, a da uštedimo i do 30 odsto.

– Toalet papir ubrusi, sva hemija i kozmetika na pijaci se uzima. Takođe, tunjevina, kafa, ostale konzerve. Krompir i luk u marketu, sličan, a bude baš jeftin. Ostalo voće i povrće samo na pijaci i samo sezonsko – napisala je ona i dodala:

– Jaja, jogurt i sir, puter u jajarama i mlekarama, meso isto na pijaci, mesari. Musli, pirinač u zdravoj hrani. Sve ove radnje imaju u okolini svake pijace, tako da nije da juriš po gradu. Bude makar 30 odsto jeftinini budžet, još ne kupuješ gluposti što ne bi ni kupio – savetuje ona.

Izvor : Kurir.rs

Foto : Profimedia, SHUTTERSTOCK, ILUSTRACIJA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *