EVO KAKO MOŽETE DA ZAKAŽETE PREGLED KOD IZABRANOG LEKARA BEZ POZIVANJA TELEFONOM

Zakazivanje pregleda ko izabranog lekara olakšano je pre par godina od kada je u funkciji aplikacija Izabrani Doktor.

Korisnicima je omogućeno da preko aplikacije za mobilni telefon pogledaju raspored rada svog izabranog lekara i ponuđene termine, te da među slobodnim terminima izaberu onaj koji im najviše odgovara i direktno u aplikaciji zakažu pregled.

Kada pacijent nađe termin koji mu odgovara, pritiskom na opciju „Zakaži“ zauzima termin za sebe. Ovo će videti elektronskim putem njegov izabrani lekar, tako da nije potrebno dodatno obaveštavati telefonski ili na neki drugi način izabranog lekara u ambulanti o rezervisanom terminu.

Dom zdravlja
Dom zdravljafoto: ZORANA JEVTIĆ

Na displeju će nakon zakazivanja pisati koji termin je odabran, a korisnicima se nudi i opcija otkazivanja termina – „Otkaži“, ukoliko budu sprečeni da dođu. Odgovorno ponašanje pacijenata, kada je zauzimanje termina u pitanju, jako je važno upravo za druge pacijente, jer ukoliko je neko sprečen da dođe na zakazani termin, a oslobodi ga – omogućiće drugom pacijentu da dođe do termina.

Važno je napomenuti da je mobilna aplikacija samo dodatna mogućnost za pacijente kada je zakazivanje u pitanju, a da dosadašnji vidovi zakazivanja i dalje funkcionišu. Takođe, kao i do sada, ukoliko pacijent ima hitan problem i ne može da čeka prvi slobodan termin da zakaže, treba direktno da se javi u ambulantu svom izabranom lekaru i dogovori pregled.

Dom zdravlja
Dom zdravljafoto: Nebojša Mandić / Ilustracija

Da bi pacijenti koristili ovu aplikaciju potrebno je da imaju svog izabranog lekara opšte medicine, pedijatra ili ginekologa. Takođe, potrebno je da imaju važeću zdravstvenu knjižicu, jer se u prvim koracima pokretanja aplikacije traži LBO (Lični broj osiguranika) i BZK (Broj zdravstvene knjižice). Detaljno uputstvo sa slikama kako pokrenuti aplikaciju može se naći na sledećem linku:

https://izabranidoktor.mojdoktor.gov.rs/

Podsetimo, elektronskim putem je moguće proveriti i da li je zdravstvena knjižica overena na sajtu Republičkog fonda za zdravsteno osiguranje.

Izvor : Espreso / Jovana Nedeljković

Foto: Nemanja Pančić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *