GAZDE VAPE ZA OVIM RADNICIMA, PLAĆAJU IH DO 2.500 €

Traži se više od stotinu pica majstora i to najvećim delom na Jadranu, a poslodavci se nemilosrdno bore jedini s drugima kako bi osigurali da upravo dođu njima.

I dok se mnogi žale zbog malih plata i loših uslova, pica majstori mogu doslovno da biraju gde će raditi jer je reč o profesiji za koju se poslodavci otimaju i nude sve bolje uslove kako osigurali ostanak radnika.

Jedan od njih je i pica majstor Teo Supina koji je pre mesec dana počeo da radi u drugoj piceriji zbog boljih uslova rada.

Hrana, Zdravlje, Pica, Linija
FOTO: SHUTTERSTOCK

– Često radimo bez slobodnog dana, duple smene, a ovde nije takav slučaj pa sam zato i došao – rekao je za RTL, prenosi Večernji list.

– Preko oglasa gotovo pa nikako ne možeš naći pica majstora. Spletom okolnosti, preko prijatelja, poznanika, preko nekoga čuješ da je nezadovoljan, da želi drugačije uslove, onda osluškuješ njihove probleme i što bi hteli, onda se prilagođavaš i pokušavaš da ga dovedeš – objašnjava vlasnik jedne picerije.

– Pre neki dan me je kontaktirao prijatelj da traže pica majstore u jednom restoranu. Kaže da je plata 2.500 evra, ali se radi devet sati bez slobodnog dana – ispričao je drugi pica majstor.

Izvor : Kurir.rs/Večernji list

Foto: Shutterstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *