HUMANITARNO UDRUŽENJE „STEFAN BUNIJEVAC“ – STEFANOV KARAVAN U BIJELJINI

Kada je, pre tri godine, dečak Stefan Bunijevac iz Ugljevika izgubio životnu bitku sa opakom bolešću, u Obrenovcu je na inicijativu Ivana Petrovića formirano udruženje za pomoć deci oboleloj od kancera.

Nakon konsultacija sa Stefanovim roditeljima, udruženje nosi ime ovog hrabrog dečaka, a sve humanitarne manifestacije „Stefanov karavan“.

– Stefana sam upoznao na onkologiji dok sam volontirao, i jako smo se zbližili. I pored svih napora, Stefan je izgubio bitku, a ja sam u znak sećanja na tog dečaka osnovao udruženje za pružanje pomoći oboleloj deci – ističe Petrović.

Humanitarno udruženje „Stefan Bunijevac“, tokom godine organizuje brojne humanitarne akcije i pomaže bolesnoj deci iz Srpske, Beograda, Srbije.

– Povodom Svetskog dana dece obolele od kancera, 15. februara, u Bijeljini smo dogovorili veliku manifestaciju za prikupljanje pomoći oboleloj deci. Nakon Obrenovca, Ugljevika i Bijeljine, „Stefanov karavan“ će nastaviti sa aktivnostima i u drugim gradovima.- kaže Ivan Petrović.

U organizaciji koncerta je učestvovao i Centar za kulturu “Semberija”, nastupio je Orkestar harmonika “Aleksa Šantić” iz Ugljevika, Plesni studio “101”, Kulturno – umjentičko društvo “Prva iskra” Barič, KUD “Lazarica” iz Batkovića, Fitnes klub “Impuls” iz Obrenovca, KUD “Stubline” iz Stublina i KUD “Dvorovi” iz Dvorova. Oni su svojim nastupima, pesmom i igrom dali nemerljiv doprinos održavanju ovog koncerta.

Na humanitarnom koncertu “Stefanov karavan” posvećenom dečaku Stefanu Bunijevcu iz Ugljevika čije ime nosi Humanitarno udruženje iz Obrenovca, prikupljeno je 2.800 KM što će biti iskorišćeno za lečenje dece koja boluju od kancera i drugih retkih bolesti.

Izvor: Bijeljina.com

Foto: Bijeljina.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *