I SPECIJALCI DOBIJAJU VEĆE PLATE

Vlada Srbije dala je saglasnost na Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o platama profesionalnih pripadnika Vojske Srbije, kojim se omogućavaju veća primanja pripadnicima specijalnih jedinica od avgusta, objavljeno je u Službenom vojnom listu.

Za službu u određenim jedinicama pored osnovnog koeficijenta, profesionalnom vojnom licu pripada koeficijent za posebne uslove službe, zbog težine, karaktera i trajanja rada, koji se utvrđuje u koeficijentu većem od osnovnog.

Brigadni generali 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade i Odreda Vojne policije specijalne namene „Kobre“ imaju uvećanje osnovnog koeficijenta za 2,284oficiri 2,635podoficiri 2,811, a profesionalni vojnici za 3,050.

Pravilnikom je propisano i da se profesionalnom pripadniku Vojske Srbije iz sastava „Kobri“ za dane kada je angažovan na realizaciji mera preventivno-tehničke zaštite i fizičke zaštite određenih osoba i objekata, plata za taj rad uvećava u paušalnom iznosu od 25 odsto od pripadajuće plate za puno radno vreme.

PROSEČNE PLATE ZA MAJ 2023.

Generali 239.865

Oficiri 129.965

Podoficiri 94.142

Profesionalni vojnici 71.662

* Podaci sa sajta Ministarstva odbrane

Pored toga, rukovodioci obezbeđenja određenih osoba, dobiće još 25 odsto povećanje plate, koliko i zaposleni u Vojnotehničkom institutu, pripadnici Vojne policije 15 odsto, a inspektori na službi u Inspektoratu odbrane 10 odsto.

Izvor : Espreso/Fonet

Foto : Printscreen/RTS, YouTube/RTS emisija Dozvolite – Zvanični kanal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *