KAKO DO NOVCA IZ EVROPSKIH FONDOVA ZA POLJOPRIVREDU?

Eksperti Smart IPARD Fondova za ruralni razvoj organizovaće 12. i 14. septembra besplatne onlajn obuke o mogućnostima finansiranja poljoprivredne i prehrambene proizvodnje iz IPARD fonda, projekta Konkurentna poljoprivreda Srbije i nacionalnih mera podrške.

Kako objašnjavaju organizatori, obuke su namenjene gazdinstvima i firmama iz sektora voća i povrća (primarne proizvodnje i prerade), kao i firmama koje se bave proizvodnjom plastenika, staklenika, sistema za navodnjavanje, protivgrdanih mreža, ograda, stubova, opreme za preradu…

Pored toga, biće napravljen digitalni alat, jednostavan za korišćenje, besplatno dostupan svim zainteresovanim proizvođačima koji će, zahvaljujući tom softverskom rešenju, u par koraka moći da provere koji izvori finansiranja su im na raspolaganju i gde mogu da se prijave.

Obuke se organizuju preko ZOOM platforme, a realizuju se uz podršku projekta „Velika mala privreda“ koji finansira USAID, a sprovodi ACDI/VOCA. Zainteresovani mogu se prijaviti na ovom linku.

Izvor : kurir.rs

Foto: Profimedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *