KAZNA ZA RODITELJE UVEĆANA DESET PUTA

Izmenama i dopunama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, sada su povećane obaveze i kazne za nasilne učenike, ali i roditelji nasilne dece,za njihovo loše ponašanje,moraće mnogo više da plate.

Umesto dosadašnjih 10.000, roditelji će izdvajati do čak 100.000 dinara.

Reporter Kurira Saša Dobrijević potražio je odgovore na ova pitanja kod Katarine Šćepanović, član Glavnog odbora Foruma beogradskih gimnazija.

– Čini mi se da je najefektnija mera koju pozdravljamo svi, činjenica da će učenik morati da ostane u istoj školi do okončanja disciplinskog postupka. Smatram da je to jako dobro, jer se u praksi dešavalo da deca prelaze u drugu školu dok je u toku disciplinski postupak. Takvim potezom, faktički ostaju bez mrlje u tzv. dosijeu. Što se tiče novčanih kazni, treba sačekati praksu, jer su se stvari propisivale, ali se nisu sprovele – započela je Šćepanović, pa dodala:

– Smatram da niti jedna kazna nije bitna koliko je prevencija, mislim da je u njoj ključ, sa decom treba raditi i pratiti. Veliku ulogu igraju roditelji, a kazne kao takve smatram da stižu kasno.

Izvor : kurir.rs

Foto: Shutterstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *