KO IMA PRAVO NA STALNU NOVČANU POMOĆ OD DRŽAVE?

Počela je prijava za stalnu novčanu pomoćroditeljima trojki, četvorki, petorki, šestorki i duplih blizanaca, koju Grad Beograd pruža preko Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Prijave se podnose u opštinskom odeljenju Gradskog centra za socijalni rad, prema mestu prebivališta iz lične karte, a v.d. direktorka Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu Silvia Alavanja kaže da je ova vrsta podrške predviđena Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite i da se ostvaruje jednom godišnje.

Tradicionalna podrška od strane Grada za sve porodice koje imaju trojke, četvorke i duple blizance, a pravo ostvaruju roditelji dece predškolskog uzrasta koji dobijaju jednu prosečnu zaradu u Beogradu za određeni obračunati mesec, roditelji osnovaca koji dobijaju dve zarade i roditelji srednjoškolaca koji dobijaju tri prosečne zarade.

U 2022. godini pomoć je isplaćena za ukupno 108 porodica, odnosno za čak 345 dece. Prošle godine smo imali 87 porodica sa trojkama, ukupno 261 dete, dve porodice sa četvorkama, odnosno 8 dece i 19 porodica sa duplim blizancima, odnosno 76 dece„, navela je Alavanja.

Deca / ilustracija
Deca / ilustracijafoto: Profimedia

Ona napominje da je prosečna neto plata u gradu Beogradu za mesec avgust bila 108.985 dinara.

Ovo je vid podrške porodicama i deci, kao i naš način da im pomognemo i na neki način olakšamo svakodnevnicu, a nadamo se uskoro i prvim petorkama i šestorkama„, rekla je Alavanja.

Izvor : Espreso / Mondo

Foto: Beta/Vuk Branković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *