LETNJE VREME ZA KRAJ MARTA

U Srbiji danas pretežno sunčano i još toplije vreme uz slab i umeren južni i jugoistočni vetar koji će na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno biti i jak, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Očekuje se da će se najniža temperatura kretati od pet do 16 stepeni Celzijusovih, a najviša od 25 do 29 stepeni.

vremenska prognoza
FOTO: PRINTSCREEN/RHMZ

I u Beogradu danas pretežno sunčano i još toplije vreme uz slab i umeren južni i jugoistočni vetar. Najniža očekivana temperatura kretaće se od 12 do 16 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna oko 29 stepeni.

Od utorka hladnije

vremenska prognoza
FOTO: PRINTSCREEN/RHMZ

Za vikend i u ponedelјak jako jugozapadno strujanje sa severa Afrike preko Sredozemlјa usloviće priliv još toplijeg vazduha, pa se očekuje pretežno sunčano vreme sa najvišom dnevnom temperaturom od 25 do 30 stepeni. U planinskim predelima i u košavskom području duvaće umeren, povremeno i jak južni vetar.

U ponedelјak uveče prolazno naoblačenje sa kišom, lokalnim plјuskovima, grmlјavinom i padom temperature uz pojačan zapadni i severozapadni vetar zahvatiće zapadnu polovinu zemlјe, a tokom noći ka utorku i ostale predele.

U utorak pad temperature za 7 do 10 °S u odnosu na prethodni period, pa će maksimalna temperatura u drugoj polovini sedmice u većini mesta biti od 20 do 23 stepeni.

Upaljen meteo alarm

vremenska prognoza
FOTO: PRINTSCREEN/RHMZ

U celoj Srbiji danas je na snazi žuti meteo alarm zbog visoke temperature. Žuto upozorenje znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

Izvor : Kurir.rs

Autor: Ivana Radojčić

Foto: Petar Aleksić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *