LISTA NAJJEFTINIJIH GRADOVA EVROPE ZA RAD OD KUĆE

U vreme modernih tehnologija koje omogućavaju opcije za rad iz drugih država, mnoge zanima u kojim zemljama će najjeftinije proći ukoliko se odluče na opciju rada na daljinu.

Kompanija Brother UK izvršila je istraživanje kako bi otkrila gde je u Evropi najjeftinije, ali i najskuplje mesto za rad na daljinu.

Brother UK je analizirao faktore kao što su brzina Wi-Fi mreže, cena iznajmljivanja stana, električne energije, kao i bezbednost mesta, i svakoj destinaciji dao ocenu od maksimalno 100.

dinari, novac, pare, srpski dinar, srpski dinari
FOTO: SHUTTERSTOCK, ILUSTRACIJA

Najpovoljniji grad za one koji rade na daljinu na ovoj listi je Tuzla za koju su naveli da jednokrevetni stan u centru grada košta samo oko 207 evra mesečno, a da je hrana van kuće, takođe, jeftina – prosečan obrok košta samo 4,11 evra.

Rumunija je bila ta koja je dominirala na listi najjeftinijih gradova, zauzimajući pet od 10 najboljih mesta. Troškovi interneta u Oradei, koja je zauzela drugo mesto, iznose samo 7,42 evra, ali gradovi poput Krajove i Sibiua našli su se na listi zahvaljujući njihovoj pristupačnosti.

Takođe, na listi su se našli i Skoplje Niš.

Niš
FOTO: SHUTTERSTOCK

1. Tuzla, Bosna i Hercegovina

2. Oradea, Rumunija

3. Krajova, Rumunija

4. Plovdiv, Bugarska

5. Jaši, Rumunija

6. Temišvar, Rumunija

7. Sibiu, Rumunija

8. Skoplje, Severna Makedonija

9. Niš, Srbija

10. Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Izvor : kurir.rs/Klix

Foto: Shutterstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *