MALE DANKE NEMA VIŠE OD 18 SATI

Nakon što je svanuo dan, potraga za nestalom Dankom Ilić (2) je nastavljena. Policijske snage su tokom celog dana i preko noći tražile dete. Obilazili su svaki ćošak naselja, a po prvi put u Srbiji aktiviran je Amber alert, naziva „Pronađi me“ kako bi devojčica što pre bila pronađena.

Podsetimo, Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 časova u prigradskom naselju Banjsko polje kod grada Bora. Potraga za devojčicom i dalje traje, a kako su naveli iz policije akcija je trajala čitavu noć.

Na terenu su policija, vatrogasci i dobrovoljno-spasilačko društvo. Akciji su se priključili i građani Bora, prijatelji i porodica nestale devojčice.

Teren od 6, 7 kilometara pretražen je po nekoliko puta, ali dete nije pronađeno. Kako je Blic pisao iznad Bora nadleće helikopter, što je još jedna u nizu aktivnosti policije koja satima traga za nestalo devojčicom. Policija koja pretražuje teren u potrazi za Dankom zamolila je sinoć okupljene građane da se raziđu, kako ne bi ometali pse tragače u potrazi za nestalim detetom.

Naime, kako je za „Blic“ rekla majka devojčice, ona je bila sa sinom u Banjskom polju kada je devojčica nestala.

– Dete je na sebi imalo ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu, vezanu kosu. Odaziva se na ime, ali ona je još mala, ona još ne priča. Javili su se ljudi da je viđena kod neke zgrade, ali nije tu – rekla je u prvoj izjavi uplašena majka devojčice.

Roditelji devojčice su sve više u strahu. Oni apeluju na sve one koji imaju bilo kakvu informaciju ili vide negde Danku da obaveste policiju ili da se jave na broj telefona 0652816041.

Izvor: Blic

Foto: Privatna arhiva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *