Mali ljudi velikog srca iz Piromana

U OŠ „Živojin Perić“ u Piromanu, dvanaest učenika sa svojim učiteljicama i drugarima, prikupilo je novac u humanitarne svrhe za dečaka Ognjena Bojkovića. Ova akcija je krenula kao inicijativa dece koja pohadjaju drugi razred.

U ovoj Osnovnoj školi, osmogodišnji mališani već spoznaju prave društvene vrednosti i samostalno su se odlučili na ovaj veliki podvig.

„Danas je veoma retko videti da sa ovolikim entuzijazmom i željom deca od samo osam godina osmisle ovako nešto. Treba da budemo ponosni na njih, oni su naša budućnost i naš ponos. Oni su ti koji nas iz dana u dan uče lepim stvarima i dobrim navikama, i što je najvažnije sami spoznaju prave vrednosti i zaista smatram da ne samo vršnjacima već i nama odraslima daju odličan primer“, rekla je Jelena Tomić organizatorka ovog humanitarnog skupa.

Kreativni mališani su uz pomoć učiteljica i roditelja napravili razne narukvice i priveske koje su prodavali po simboličnim cenama u Piromanu, i sav novac donirali u humanitarne svrhe. Mališani su ostavili veliki utisak ne samo na svoje drugare već i na ostale žitelje. Učenici drugog razreda su skupili skoro 50.000 dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *