MLADI ĆE DOBITI PO 60.000 DINARA MESEČNO

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za dodelu 56 studentskih stipendija u školskoj 2023/2024. godini.

Mogućnost da obezbede finansijsku podršku tokom školovanja i sigurno radno mesto u sistemu odbrane dobiće 19 studenata treće i četvrte godine osnovnih akademskih studija i 37 studenata master akademskih studija.

Studenti osnovnih akademskih studija koji steknu status vojnog stipendiste mesečno će dobijati 50.000 dinara, dok će za studenta master akademskih studija mesečna stipendija iznositi 60.000 dinara.

Pravo na studentsku stipendiju imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog ili drugog stepena i čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije.

Neophodno je da kandidati budu državljani Republike Srbije, a da tokom studija nisu gubili nijednu godinu te da su sve ispite iz prethodnih godina školovanja položili s najmanjom prosečnom ocenom koja je za svaku stipendiju unapred naznačena. Na ovom linku možete pročitati detaljne uslove i da li ih ispunjavate.

Posle završenog školovanja, studenti koji su se kvalifikovali za stipendije Ministarstva odbrane dobiće zaposlenje u svojstvu oficira ili vojnog službenika u Beogradu, Zucama, Jakovu, Pančevu ili KragujevcuRok za prijavljivanje na konkurs je do 31. oktobra 2023. godine.

Izvor : Kurir.rs

Foto : SHUTTERSTOCK, SHUTTERSTOCK, SHUTTERSTOCK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *