MOLITVA ZA NOVU GODINU

Sve ono što nije bilo dobro u prošloj, potrudimo se da ispravimo u novoj godini. Stvari koje nisu bile do nas, a povredile su nas jako, naučimo da ih prihvatimo i ostavimo iza sebe. Ispred nas je 2023. i neka ispisivanje njenih stranice počne uz važnu molitvu.

Uz pomoć nje će vam cela biti Bogom blagoslovena, podariće vam snagu za nove korake za ostvarenju važih želja koje vas čine srećnim i ispunjenim.

Nova godina
Nova godinafoto: Profimedia

MOLITVA ZA POČETAK GODINE:

„Gospode Bože, Tvorče i Sazdatelju svih vidljivih i nevidljivih tvari, Кoji si stvorio vremena i godine. Sâm blagoslovi, Gospode, novu godinu koja počinje ovoga dana, a koju mi računamo od Tvoga ovaploćenja, koje se desilo radi našega spasenja. Udostoj nas da provedemo ovu godinu – i mnoge posle nje – u miru i saglasju sa bližnjima našim; učvrsti i rasprostrani Svetu Vaseljensku Crkvu, koju si Ti Sam osnovao i osvetio spasiteljskom žrtvom svetoga Tela i prečiste Кrvi.

Otadžbinu našu uzvisi, sačuvaj i proslavi; dug život, zdravlje, izobilje plodva zemaljskih i pogodno vreme daruj nam; kao istinski naš vrhovni Pastir, mene, grešnoga slugu Tvoga, sve rođake i bližnje moje, i sve pravoslavne hrišćane, sačuvaj, ogradi i na put spasenja privedi, da bismo mi, hodeći po njemu, posle dugovremenog i dostojnog života u ovome svetu, dostigli do Carstva Tvoga Nebesnoga, i udostojili se večnoga blaženstva sa Svetima Tvojim. Amin.“

Izvor : Espreso / Alo / Prenela: J.N.

Foto: Alexander Maximov / Panthermedia / Profimedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *