MOŽE DA SE ZARADI I DO 200.000 DOLARA, ALI TO NIJE GRANICA

Postoji posao u kojem možete da zaradite više od 200.000 dolara radeći od kuće, nije potrebna diploma.

Kreditni službenici su zauzeli drugo mesto na Indeed godišnjoj rang listi „najboljih poslova“ u SAD, zahvaljujući visokom potencijalu zarade i sve većoj potražnji za ovim kvalifikovanim profesionalcima u nekoliko industrija. Plata je odlična: prosečna plata za kreditne službenike je 192.339 dolara, prema Indeedovom istraživanju. Pozicije takođe nude veliku fleksibilnost radnog mesta. Najmanje 75% oglasa za kreditne službenike u bazi podataka ima udaljene ili hibridne opcije.

Kreditni službenici pomažu ljudima i preduzećima u procesu apliciranja za kredite, procenjuju finansijske dokumente i pomažu zajmodavcima da završe svoje aplikacije. Potražnja za ovim uslugama je porasla poslednjih meseci, jer oblasti kao što su nekretnine, obrazovanje, maloprodaja i e-trgovina osećaju pritisak inflacije i zaoštrenijeg tržišta nekretnina, kaže Skot Dobroski, potpredsednik globalnih korporativnih komunikacija u kompaniji Indeed.

Banke možda pooštravaju svoje standarde kreditiranja zbog straha od recesije, ali potražnja za hipotekama ostaje visoka. „Potreba za kreditima će uvek postojati, čak i ako malo opadne“, dodaje Dobroski.

usluga, banka, kredit
FOTO: SHUTTERSTOCK

Kako konkurisati za posao

Možete postati kreditni službenik bez diplome. Zahtevi da postanete kreditni službenik razlikuju se od države do države, ali generalno, proces uključuje sledeće korake:

Registracija se u Državnom višedržavnom sistemu licenciranja i registru (NMLS). Kursevi pre licenciranja o saveznim zakonima i propisima, standardima pozajmljivanja i etici. Da biste postali kreditni službenik, morate imati najmanje 18 godina i diplomu srednje škole, prenosi Indeed. Pre nego što budete mogli da radite kao službenik za kredite, moraćete da pronađete poslodavca, poput banke ili kreditne unije, da vas zaposli i sponzoriše vašu licencu.

Nakon što završite kurseve pre licenciranja, većina kompanija je spremna da vas zaposli kao službenika za kredite „na obuci“ kako biste podržali različite aspekte procesa hipotekarnog kreditiranja bez direktnog sastavljanja ili servisiranja kredita, kaže Kiara Glover, službenik za hipotekarne kredite u Batonu Ruž, Luizijana.

Ova 37-godišnjakinja napustila je posao akademskog koordinatora na Državnom univerzitetu Luizijane u septembru da bi radila kao kreditni službenik sa punim radnim vremenom u Canvas Mortgage, odeljenju za stambene hipoteke.

dolar, dolari, reuters jul 2017
FOTO: REUTERS

Glover je prvi put postala kreditni službenik pre sedam godina da zaradi dodatni novac. U slobodno vreme je radila od kuće za onlajn hipotekarnog zajmodavca. Trebalo joj je samo oko dva meseca da završi neophodne kurseve i pronađe poslodavca koji će sponzorisati njenu licencu pre nego što je mogla da počne da radi.

„To je jedan od najfleksibilnijih poslova“, kaže Glover. „Možete da prilagodite svoj raspored oko sastanaka sa klijentima, a većina poslodavaca vas podržava da radite od kuće, prema mom iskustvu, to je bila uobičajena praksa za kreditne službenike čak i pre pandemije

Ne postoji ograničenje koliko možete da zaradite

Nekim kreditnim službenicima se plaća paušalna plata ili satnica, dok drugi zarađuju proviziju na osnovu prodaje pored svoje normalne plate, piše CNBC.

Većina kreditnih službenika dobija proviziju između 0,2% i 2% od ukupnog iznosa kredita, navodi Indeed. Na primer: Ako kreditni službenik pregovara o proviziji od 1% na kredit od 500.000 dolara, samo za tu transakciju bi mu bilo plaćeno 5.000 dolara.

„Postoji teško ograničenje šta možete da zaradite na mnogim poslovima, ali za kreditne službenike ne postoji gornja granica koliko možete da zaradite“, kaže Glover. „To je vrsta profesije u kojoj dobijate šta god uložite – pa ako naporno radite, lepo i zaradite.

Izvor : Kurir.rs/Blic

Foto: Shutterstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *