NEMAMO PARA ZA NOVA KOLA!

Za poslednja tri meseca 2023. u Srbiji je registrovano svega 16,1 odsto novih putničkih vozila koja su proizvedena u toku te godine, objavio je Republički zavod za statistiku.

Dok je među građanima malo onih koji imaju love za četvorotočkaša ispod čekića to nije slučaj sa kompanijama koje su i te kako obnavljale svoje vozne parkove, bar kad se radi o kupovini prikolica.

Naime, prema podacima RZS od ukupnog broja prvi put registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila tokom četvrtog kvartala 2023. godine, proizvedenih 2023. godine, u odnosu na ukupan broj registrovanih, najzastupljenija su priključna vozila koja čine 53,3 procenta.

kolona, gužva, Horgoš, granični prelaz
FOTO: PRINTSCREEN/RTS

– Tokom četvrtog kvartala 2023. godine može se uočiti pad broja prvi put registrovanih autobusa i teretnih vozila, dok ostala drumska motorna i priključna vozila beleže porast. Najbrojnije marke proizvođača motornih vozila su Volkswagen, Audi, Škoda, Opel i Peugeot – piše u izveštaju RZS.

Na osnovu rezultata moguće je zaključiti da su najzastupljenija teretna vozila do 999 kg nosivosti, kao i da najveći broj ovih vozila koristi dizel kao pogonsko gorivo.

Izvor : kurir.rs/Slavica Čolić

Foto: Kurir

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *