NI ŠKOLE, NI FAKULTETA A PLATA 5.000€

Visoke plate nisu više sinonim za stepen obrazovanja. To svakodnevno potvrđuje veliki broj oglasa, gde se bukvalno bez školske spreme nudi zarada od nekoliko hiljada evra.

Jedan takav trenutno je aktuelan na domaćem portalu za pronalazak posla, a gde poslodavac dispečeru nudi mesečnu zaradu do 5.000 evra.

Donedavno su ovakve cifre bile apsolutno nedostupne domaćem stanovništvu, međutim, nedostatak radne snage i dolazak stranih firmi kod nas, doveo je do potpunog preokreta. Dobro plaćen posao i zavidne plate mogu se vrlo lako pronaći samo ako se poznaju neke tražene veštine, što vrlo često nema nikakve veze za završenom školom i obrazovanjem. Poznavanje određenog stranog jezika, najčešće engleskog, poznavanje rada na računaru, komunikacija sa klijentima… neke se koje se danas dobro plaćaju.

Uslovi minimalni a plata 5.000 evra

U oglasu za dispečera, američka kompanija koja posluje u Beogradu nema visoke uslove koje bi potencijalni zaposleni trebalo da poseduju. Iako bi mnogi pomislili da za zavidnu cifru koju nudi i traži nemoguće, to ovoga puta nije slučaj.

Naime, kako je u oglasu navedeno prva i glavna stavka koja se očekuje od kandidata je da ima najmanje 2 godine radnog iskustva u industriji transporta. Kao drugi uslov traži se znanje engleskog jezika, što je i očekivano imajući u vidu da je u pitanju američka firma koja iako posluje na teritoriji Srbije ima strane klijente i vozače koji voze po celom svetu a sa kojima bi dispečer trebalo svakodnevno da ima komunikaciju.

Ostali uslovi su da je kandidat timski igrač, da je ljubazan i da ima energiju i glad za uspehom, da bude samostalan i inovativan i poslednji od uslova koje poslodavac ima je da spremnost na rad u popodnevnoj smeni do ponoći, odnosno po američkom radnom vremenu.

Bonusi i neograničen potencijal zarade

Odgovornosti koje će budući radnik na pomenutoj poziciji da ima su koordinacija ruta, upravljanje rasporedom i osiguranje da vozači imaju podršku koja im je potrebna za uspeh.

Osim zavidne plate, koja se kreće od 1.500 do 5.000 evra, radnicima se nudi pristup najnovijoj tehnologiji, alatima i obuci koji će im pomoći da se istaknu u svojoj ulozi i ostvare pravi uticaj na poslovanje. Kompanija navodi da nudi mogućnosti za rast i napredovanje u karijeri, pored konkurentne plate nudi i bonus i proviziju i neograničen potencijal zarade.

Izvor : Kurir.rs/Blic

Foto: Shutterstock, Profimedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *