NOVA VERZIJA APLIKACIJE ZA NAGRADNU IGRU „UZMI RAČUN I POBEDI“

Drugi krug nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ će biti organizovan na jesen, dok je nagradni fond 10 stanova u Beogradu, a najavljeno je da do tada možete kontinuirano skenirati fiskalne račune putem aplikacije, jer će svi oni učestvovati i u drugom krugu.

Poreska uprava je nedavno objavila da je sada dostupna nova verzija aplikacije u okviru koje je unapređena je funkcionalnost skeniranja QR koda fiskalnog računa.

Pravo na učešće u nagradnoj igri imaju svi punoletni građani Srbije, a neophodno je da imaju instaliranu istoimenu aplikaciju na mobilnom telefonu.

U igri mogu da učestvuju samo računi koji sadrže QR kod i izdati su na teritoriji Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, bez obzira na datum izdavanja.

Svaki fiskalni račun može da bude registrovan u aplikaciji na dva načina – jednostavnim skeniranjem QR koda ili ručnim unošenjem PFR broja i PFR vremena, koji su otisnuti na donjoj polovini svakog računa.

Ako do sada niste instalirali aplikaciju, znajte da je besplatna i može da se preuzme na linkovima Android, iOS i Huawei AppGallery.

Pošto instalirate aplikaciju, potrebno je da registrujete korisnički nalog unosom sledećih informacija:

1. mrežni operater

2. broj mobilnog telefona

3. prezime i ime

4. mesto i adresu stanovanja

5. registarski broj lične karte

6. prihvatanje pravila privatnosti

Po unosu svih podataka i potvrde, pritiskom na taster registracija, na uneti broj mobilnog telefona stići će SMS poruka sa potvrdnim kodom koji je neophodno uneti i na taj način završiti registraciju naloga, odnosno kreirati profil učesnika

Za svaki uspešno uneti račun, dobija se jedinstveni kod koji se sastoji od dva slova i šest brojeva (npr. AA000000) koji će učestvovati u izvlačenju nagrada.

Ova nagradna igra kojoj je cilj da se smanji siva ekonomija i uvede više reda trgovine i promet fiskalnih kasa kroz „kontrolu građana“, organizuje se od 2017. godine. U ovogodišnjem prvom krugu bilo je pet izvlačenja vrednih nagrada – 10 stanova u Beogradu ukupno vrednih 1,7 miliona evra.

Izvor : Espreso/Kurir.rs

Foto : Ministarstvo finansija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *