OBJAVLJENA PRVA VREMENSKA PROGNOZA ZA ZIMU

Prva meteorološka predviđanja za nadolazeću zimu objavila je stranica Severe Waether, a kako otkrivaju – upravo će El Ninjo imati veliki uticaj na vreme koje nas čeka za nekoliko meseci.

Trenutno je El Ninjo u fazi jačanja, a na vrhuncu će biti tokom zimskih meseci. Njegovo slabljenje očekuje se u proleće. Iako on veće uticaje ima u Severnoj Americi, njegovi uticaji indirektno dolaze i na naš kontinent.

Ipak, Evropi se predviđaju slabije snežne padavine, a u većini kontinenta trebalo bi da padne manja količina snega nego što je to bilo uobičajeno, osim u Alpama i u delovima Skandinavije.

U novembru će, prema prognozama, pasti ispodprosečna količina snega, ali jače fronte mogu se očekivati u Alpama i na severnom Balkanu, ali i na višim nadmorskim visinama severne Evrope.

U decembru se, pak, očekuju padavine u delovima centralne Evrope i nakratko u južnoj Engleskoj. S druge strane, u januaru se očekuje puno više padavina u većem delu kontinentalne Evrope, posebno na istoku kontinenta, a manje na zapadu.

Sve u svemu, ove zime moglo bi biti manje snežnih padavina nego što je to bio slučaj do sada prenosi „Net.hr“.

Izvor : Kurir.rs/Net.hr

Foto: Nemanja Nikolić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *