OD NOVE GODINE UKIDA SE JEDNA PAORSKA NAKNADA

Naknade za odvodnjavanje za 2023. umanjuju se za 50 odsto vlasnicima, odnosno korisnicima zemljišta i objekata na melioracionom području određenom u skladu sa zakonom, kao i da oni od 1. januara naredne godine neće biti obveznici plaćanja te naknade.

Poljoprivrednici će u narednom periodu dobiti nova rešenja u kojima je utvrđen iznos naknade za odvodnjavanje za 2023, koji će biti dužni da plate u roku od 15 dana od dana dostavljanja novog rešenja za ovu godinu. Ako ne postupe po navedenom rešenju, odnosno, ne plate utvrđeni iznos obračunavaće im se zatezna kamata.

– Ovo umanjenje, kao prestanak obaveze plaćanja naknade za odvodnjavanje ud 1. januara 2024, propisano Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o naknadama zakorišćenje javnih dobara koji je stupio na snagu 4. novembra ove godine. Umanjenje plaćanja za 2023.odnosi se na zemljišta upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, objekte upisane u Centralni registar objekata u skladu sa zakonom kojim se uređuje bezbednost hrane – stoji u saopštenju ministarstva.

Izvor : kurir.rs

Foto: Dado Đilas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *