ONI SVIMA DAJU PRILIKU ZA POSAO

Forum mladih sa invaliditetom poziva društveno odgovorne poslodavce da postanu deo jedinstvene Mreže poslodavaca za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, koja ima za cilj da kreira inkluzivnu radnu zajednicu u kojoj će osobe sa invaliditetom lakše dolaziti do zaposlenja, a poslodavci do kvalifikovanih kadrova.

Mreža je pokrenuta 2021. godine, a unapređena je uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), kroz projekat “Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom”, koji realizuje Forum mladih sa invaliditetom u partnerstvu sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, Karitasom Srbije, Smart Kolektivom i Centrom za samostalni život osoba sa invaliditetom u Srbiji.

Forum mladih sa invaliditetom, kao osnivač i koordinator Mreže, pruža stratešku podršku poslodavcima za dugoročno i održivo zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

– Mreža poslodavaca za zapošljavanje osoba sa invaliditetom okuplja društveno odgovorne kompanije koje sprovode aktivnu politiku inkluzivnog zapošljavanja i direktno utiču na unapređenje položaja osoba sa invaliditetom. Mreža poslodavaca podstiče povezivanje, razmenu iskustava i konsultacije. Kako bismo unapredili kapacitete poslodavaca za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, organizujemo treninge, radionice, pružamo podršku u prilagođavanju radnog mesta i radnih uslova, kao i konsultativne usluge u svim fazama zapošljavanja, a sve u cilju kreiranja inkluzivnog radnog okruženja”, rekla je Jovana Krivokuća – Milovanović, izvršna direktorka Foruma mladih sa invaliditetom.

Posao, Zapošljavanje
FOTO: THINK

Mreži poslodavaca za zapošljavanje osoba sa invaliditetom do sada su se priključile brojne uspešne kompanije koje u poslovanju primenjuju inkluzivne politike. To su Wurth d.o.o. Beograd, Delta Holding, IKEA SRBIJA, Generali Osiguranje Srbija a.d.o., Roaming Solutions Group, Contact Service d.o.o., Tehnomanija d.o.o Beograd, A1 Srbija d.o.o, G4S Secure Solutions d.o.o., AVNET DOO, TeleSign d.o.o. Beograd, Ogranak SKS365 Malta Limited Beograd, Delhaize Srbija doo Beograd, Mercator – S d.o.o., NIS a.d., Keprom d.o.o., Silver Bell Group, Wiener Stadtische Osiguranje, UniCredit Bank, Raiffeisen Banka a.d. Beograd, Banca Intesa a.d. Beograd, Erste Bank a.d. Novi Sad i Grunfos Srbija d.o.o.

Forum mladih sa invaliditetom ima višegodišnje iskustvo u oblasti zapošljavanja osoba sa invaliditetom, 18 godina direktnog rada sa osobama sa invaliditetom i 15 godina rada sa više od 100 poslodavaca. Do sada su pokrenute brojne inicijative koje su doprinele unapređenju položaja osoba sa invaliditetom na tržištu rada, a neke od najznačajnijih su pokretanje portala za zapošljavanje osoba sa invaliditetom www.zaposljavanje.fmi.rs i osnivanje karijernih centara za podršku osobama za invaliditetom u Beogradu, Nišu, Zrenjaninu, Subotici, Novom Sadu i Valjevu.

Zainteresovani poslodavci, prijavu za članstvo u Mreži poslodavaca za zapošljavanje osoba sa invaliditetom mogu podneti putem online forme a detaljnije informacije o benefitima koje donosi članstvo u Mreži se nalaze na fmi.rs/mreza-poslodavaca/.

Izvor : kurir.rs

Foto: Profimedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *