OPET SE MENJA VREME, OBLACI IDU KA SRBIJI I DONOSE KIŠU

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano posle hladnog jutra, ponegde sa slabim mrazom i kratkotrajnom maglom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab, južni i jugoistočni, krajem dana i tokom noći na severu u skretanju na severozapadni pravac. Najniža temperatura kretaće se od minus tri do četiri stepena, a najviša dnevna od 12 do 16 stepena Celzijusa. Uveče na severu, a tokom noći i u ostalim krajevima prolazno naoblačenje tek ponegde sa slabom kratkotrajnom kišom.

vremenska prognoza
FOTO: PRINTSCREEN/RHMZ

Beogradu će takođe biti pretežno sunčano posle hladnog jutra, ponegde sa kratkotrajnom maglom. Vetar će biti slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura biće od jedan do četiri, a najviša dnevna oko 16 stepeni. U toku noći očekuje se prolazno naoblačenje uz mogućnost slabe kratkotrajne kiše.

vremenska prognoza
FOTO: PRINTSCREEN/RHMZ

Prognoza za narednih sedam dana

U Srbiji će narednih sedam dana biti umereno do potpuno oblačno vreme. U nedelju i početkom sledeće sedmice ponegde sa slabom kratkotrajnom kišom, na planinama sa slabim snegom.

nedelju nekoliko stepeni svežije i suvo na severu Srbije, a na jugu kiša u toku prepodneva. U ponedeljak suvo u većini predela i još par stepeni svežije, ali je to i dalje iznad proseka za ovo doba godine, u toku dana oko 10°C, a zatim od srede malo toplije.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.

RHMZ prognoza za februar

Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.2 stepena u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost februarske srednje minimalne temperature vazduha oko 2.0 stepena.

vremenska prognoza
FOTO: PRINTSCREEN/RHMZ

Srednja maksimalna temperatura vazduha u februaru biće malo iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.5 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom februara biće oko 7.9 stepeni. U većem delu Srbije mesečna suma padavina tokom februara biće iznad višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za 5 mm do 10 mm višim, a u Zapadnoj Srbiji i Timočkoj Krajini za 10 mm do 20 mm višim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini februarska suma padavina iznosiće oko 51 mm.

Izvor : kurir.rs

Foto: Petar Aleksić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *