OTKRIVENO KOJI ČIPS IZ SRBIJE SADRŽI KANCEROGENE SUPSTANCE

Kako kažu iz Državnog inspektorata Hrvatske, za čips „CHIPS BITS&BYTES REBRASTI PAPRIKA 150 g.“ proizvođača „Chips way d.o.o. iz Čačka“ iz Srbije je utvrđeno da sadrži visok nivo kancerogenog akrilamida, piše N1.

Podsetimo, na hrvatskoj granici utvrđen je visok nivo kancerogenog akrilamida u čipsu sa ukusom paprike proizvedenom u Srbiji, a objavljeno je na sajtu Evropske komisije.

Zemlja prijave je Hrvatska, a obaveštenje se odnosi na Hrvatsku i Srbiju, navodi se na sajtu evropskog sistema za brzo uzbunjivanje. Čips nije ušao na tržište Hrvatske, te je bezbedno uništen.

Vanredna inspekcija proizvođača u Srbiji
Kako piše u saopštenju na sajtu Ministarstva poljoprivrede Srbije, po dobijanju RASFF notifikacije o povišenom nivou akrilamida u prehrambenom proizvodu čips sa ukusom paprike proizvedenom u Srbiji, poljoprivredna inspekcija je izdala nalog za vanrednu kontrolu pogona za proizvodnju spornog proizvoda.

Kontrola je u toku i nakon dobijanja rezultata analiza, objavićemo detaljnije informacije i mere koje će poljoprivredna inspekcija preduzeti, kažu iz ministarstva.

Izvor:Blic

Foto: Blic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *