OTVOREN FESTIVAL STUDENTSKOG TEATRA

Četvrtu godinu za redom u Obrenovcu se organizuje Festival studentskog teatra.

Na festivalu će do 18. novembra biti prikazano 5 pozorišnih predstava na kojima su radili studenti ili mladi glumci završnih godina fakulteta. Festival su otvorili studenti četvrte godine Akademije umetnosti Novi Sad, a među njima našao se i naš sugrađanin Luka Maljević, student četvrte godine u klasi Nikite Milivojevića.

„Predstava se zove „Murlin Murlo“ mi smo je radili u našoj trećoj godini, tačnije to je ispitna predstava naše rediteljke sa klase. Radi se o jednoj provinciji u dalekoj Rusiji, zove se Šipilovsk, imamo četiri aktera, tri iz Šipilovska i jedan koji dolazi iz Lenjingrada, koji im menja živote, ali i on upada u kolotečinu koju taj grad prosto sa sobom nosi“ – rekao je Luka Maljević.

Članovi žirija ove godine neće imati lak zadatak, predsednica žirija je Vida Ognjenović.

„Ovaj festival je divan, zato što je to prvi pravi profesionalni korak studenata, stati pred potpuno nepoznatu publiku, kojoj ispipavaju puls sa ove male scene i to je iskustvo koje oni veoma cene i kojim se posle oni nagrađeni hvale, ali i oni ne nagrađeni kao finim događajem u svom glumačkom početku. Lepo je što je moj student Ognjen Drenjanin imao ideju da osnuje ovakav festival, doneo je svoje desetke iz glume i uspešno ih ovde dokazao“ – rekla je Vida Ognjenović, predsednica žirija.

Ovo je četvrti festival studentskog teatra u Obrenovcu na kome je od prijavljenih 17 u uži izbor ušlo 5 predstava.

„Mi se iz godine u godinu trudimo da bude sve bolje organizovana i vidimo da su akademije prepoznale značaj ovog festivala i negde je to bila moja ideja kada sam rešio da pokušamo da organizujemo ovakav festival, da te naše predstave koje radimo kao studenti žive, da nemaju samo jedno izvođenje to ispitno i da služe kao prezentacija sjajnih mladih glumaca i da oni uz pomoć tih igranja zapravo naprave svoje prve korake i da se prikažu publici“ – rekao je Ognjen Drenjanin, naš sugrađanin i pokretač festivala.

Pozorišne predstave igraju se svakoga dana od 20 časova, a dodela nagrada biće organizovana u subotu 19.novembra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *