OTVOREN KONKURS ZA PODOFICIRE IZ CIVILSTVA! 

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su javni konkurs za osposobljavanje kandidata iz građanstva na Kursu za podoficire, radi prijema u profesionalnu vojnu službu u svojstvu podoficira na neodređeno vreme.

Zainteresovani mladići i devojke imaju priliku da konkurišu za 200 podoficirskih radnih mesta u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Na konkurs za podoficire mogu se prijaviti zdravstveno i psihofizički sposobni, punoletni državljani Srbije koji pohađaju četvrti razred srednje škole ili imaju četvorogodišnje srednje obrazovanje i nisu stariji od 35 godina. Konkurs je otvoren i za one koji nisu odslužili vojni rok sa oružjem.

Izabrani kandidati biće upuceni na Kurs koji traje devet meseci u Centru za obuku i usavršavanje podoficira „Narednik Milunka Savić“ u Pančevu, centrima za specijalističku obuku Komande za obuku i jedinicama Vojske Srbije, a uspešnim završetkom sticu uslov za prijem u profesionalnu vojnu službu i promovisanje u čin vodnika.

Rok za podnošenje prijave je do 30. aprila 2024. godine, a opšti i posebni uslovi za prijem, način konkurisanja, sprovođenje izbornog postupka, obrasci za prijavu i ostala neophodna obaveštenja o konkursu mogu se pogledati na OVOM LINKU.

Izvor : Kurir.rs

FOTO: MINISTARTSVO ODBRANE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *